Skip to main content

Cursuri de dans

Mă porți în pași de dans spre un tărâm pe care nu-l cunosc, dar pe care mereu mi-am dorit să îl explorez până în cele mai tainice ungherele ale sale. Mă împiedic la fiecare pas, dar ție nu îți pasă. Înlănțuiți, știi că putem străbate lumea, că ne-o putem așterne la picioare, că putem trece peste orice obstacol. Mă prinzi de mijloc și mă ghidezi prin viață, reglându-ți pașii după ai mei, corectându-mă când greșesc. Mă simt ca într-un vals alături de tine. Plutesc, am impresia că nu ating pământul, simt cum mă ridic spre cer, purtată de pasiune, simt cum ating norii în îmbrățișarea dansului tău.

Chiar și când stăm țepeni, într-un menuet desuet (ha, ha, ce-mi place cum sună!), când părem atât de seriosi, noi tot plutim pe aripile dansului, în lumea noastră, neștiuți de nimeni, neinteresanți pentru alții, dar atât de pasionali, într-o intimitate unică, dată de prietenia și iubirea ce ne leagă. Uneori suntem zbuciumați, dansăm pe ritmurile vioaie ale unor dansuri ce îmi sunt necunoscute ca nume, însă atât de dragi datorită rapidității cu care mă învârți, făcându-mă să văd lumea într-o mișcare continuă, amețitoare.

Iubesc viața și iubesc să dansez pe ritmurile impuse de ea, astăzi lent, ca într-un dans în doi, cu luminile stinse și muzică silențioasă, mâine într-un dans săltăreț alături de prieteni, într-o piață aglomerată, cu soarele arzând pielea. Viața este un dans, în care fiecare dintre noi își alege melodia, ritmul și pașii pe care vrea să îi urmeze. Chiar și cei mai slabi dansatori ai lumii au dansul lor propriu, cu pași timizi, pe care doar ei îi cunosc.

În acest fel văd uneori viața. Mi-o imaginez ca pe un dans și încerc să fac pașii potriviți, să mențin ritmul și să mă potrivesc cu partenerul. Cei care vor cu adevărat să ia lecții de dans, pot apela cu încredere la cursuridedans.info. Un singur clic îi va duce mai aproape cu un pas de magia dansului, de instructorii care le vor dezvălui secretele, în condiții ideale.

Comments
 • mixy September 27, 2013 at 1:30 pm

  Ce poftă-mi făcuşi!…

 • Adriana September 27, 2013 at 4:03 pm

  …eu vreau tango! Dansul, nu viaţa!

 • Radu September 27, 2013 at 5:05 pm

  “menuet desuet”???, ssst, să nu te-audă Elly! eu am scris doar cu litere mici.

 • nespusdemult September 28, 2013 at 12:46 pm

  In dans (ca si in viata) conteaza echilibrul!

 • elly weiss October 2, 2013 at 10:14 am

  Am vorbit cu cineva, un ins care-mi facea curte, despre cursuri din acestea. Lua cursuri de dans si incercam sa mi-l imaginez acolo. Se amuza si el dar chiar era ca o cizma si voia sa scape de neindemnarea aceea. Nu stiu de-a reusit, nu l-am mai intrebat.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.