Câţi paşi am de făcut de la vorbă şi până la faptă? Uneori, un singur pas este suficient pentru a-mi transforma dorinţele în realitate, pentru a pune în practică ceea ce am gândit. Alteori, am nevoie să mi se aducă aminte că am vrut ceva, că am amânat până când aproape că am uitat. Erau zile în care îmi spuneam că nu am timp, dar şi zile în care ştiam că mi-aş putea rupe din timpul dedicat altor activităţi pentru a deveni parte activă din proiectul care îmi plăcuse atât de mult.

Nu am înţeles de ce numele proiectului este în limba engleză, dacă acţiunea se desfăşoară în România. Doar pentru că a început la alţii, iar noi am preluat ideea? Poate că ar fi fost chiar mai cunoscut, dacă mesajul ar fi fost transmis în limba română. Poate că mai sunt încă persoane care nu au auzit de Let’s do it, Romania, care nu ştiu ce este cu acest proiect. Poate că mai sunt persoane care au nevoie doar de un imbold pentru a participa activ la acţiunile organizate de către marea echipă Let’s do it, Romania.

Pentru toţi cei ce vor “o ţară ca afară”, pentru toţi cei care vor să trăiască într-o ţară curată, să îşi crească fii într-un mediu sănătos, acest proiect este exact ceea ce trebuie. Am acceptat fără rezerve să devin voluntar, să scriu şi să particip activ la campania de Curăţenie naţională, care anul acesta va avea loc în data de 28 septembrie. Până atunci, voluntarii vor mai avea mult de lucru cu atragerea partenerilor, cartografierea şi răspândirea mesajelor. Nu suntem singurii care vor o ţară curată. Peste 80 de alte ţări organizează anual o zi de curăţenie generală, în care oamenii să iasă pe teren şi să adune gunoaiele aruncate iresponsabil în natură.

Nu vreau să îi ascult pe cei care vor spune că nu sunt interesaţi să adune gunoaiele aruncate de alţii prin păduri, la marginea apelor sau pe câmpuri. Este ca şi cum aş spune că nu vreau să spăl vasele din chiuvetă, pe motiv că nu am mâncat eu din toate. Avem mult de muncă până când îi vom face pe cei din jurul nostru să înţeleagă că singura soluţie pentru a avea o ţară curată este să o păstrăm curată, să nu aruncăm pe unde ne vine chef gunoiul. Până atunci, mergem prin locurile frumoase ale ţării şi curăţăm mormanele de gunoaie lăsate de turişti şi de localnici deopotrivă.

Consider că trebuie să începem prin a ne învăţa copiii, prin a fi un exemplu pentru ei. Ce ar putea învăţa puii noştri dacă ne-ar vedea că lăsăm cutia de suc la rădăcina bradului, că aruncăm ambalajul de la ciocolată în apa lacului sau că ducem molozul rămas de la renovarea casei pe un câmp pustiu? Nimic bun, nu-i aşa? Dar dacă ne-ar vedea că ne implicăm activ, că luăm parte la curăţarea naturii, deşi nu noi am murdărit-o?

Nu cred că mă citesc prea mulţi ploieşteni, deşi mi-ar plăcea. În primul rând lor aş fi vrut să le fac o invitaţie. Judeţul Prahova are nevoie de voluntari care să duca vestea mai departe şi care să vină pe 28 septembrie la curăţenia organizată de echipa Let’s do it. Ţara are nevoie de voluntari! Nu se oferă nimic, dacă nimic înseamnă o viaţă sănătoasă, într-o ţară mai curată! Mi-aş dori ca cei ce mă citesc să dea vestea mai departe şi chiar să se implice în acest proiect!

 

Let's do it, Romania!

 

 

contact let's do it, Prahova