Vreme de câţiva ani am trăit cu impresia că am tot mai puţin timp liber, cu toate că nici programul de la serviciu nu devenise mai lung, nici ziua nu se scurtase. Descoperisem internetul şi această nouă pasiune mă ţintuia ore întregi lângă computer. Încercam totuşi să fac ceea ce o mamă şi soţie consideră că este de făcut, ca viaţa familiei sale să fie lejeră.

În afară de treburile pentru casă (o boxă Magnat ştearsă de praf, o trusă cu scule de jucărie de pus la locul ei, un ceas decorativ de aranjat în perete), alergam din magazin în magazin pentru a mă  aproviziona cu tot ce era necesar. Ştiţi câte ore poate răpi o asemenea activitate? De unde să mai rămână timp liber, dacă ziua are tot 24 de ore?

Eu “cumpăr online să am timp offline”, mi-a spus într-o zi prietena mea, văzându-mă frântă de oboseală şi cu nervii la pământ. Cumpărături online? Nu era o idee rea. Am început prin a căuta exact ceea ce mă interesa: timp liber. Nu era de vânzare pe nicăieri, însă am învăţat, treptat, să cumpăr de pe internet cam tot ce este necesar pentru casă, ajungând în acest fel să economisesc timp.

Scăpam astfel de aglomeraţia de pe străzi, de cozile din magazine, de căratul plaselor, de tot ceea ce însemnau cumpărăturile înainte de era internetului. M-am trezit, dintr-o dată, că am foarte mult timp liber la dispoziţie.

“Cumpăr online să am timp offline” devenise motto-ul meu, aşa că m-am apucat să caut modalităţi de a petrece într-un mod plăcut acest timp liber. Pe hanora.ro, în subcategoria scule multifunctionale, am găsit ceea ce îmi lipsea, ideea care să adune întreaga familie întru petrecerea timpului împreună, fie că am fi rămas în casă, fie că am fi ieşit undeva, în aer liber.

Vă amintiţi foarfeca multifuncţională ce făcea cândva furori printre români? Ei bine, am găsit ceva asemănător în online şi am zâmbit la gândul că un obiect aparent neînsemnat are puterea de a oferi atât de multe unei întregi familii.

Foarfeca multifuncţională Leatherman Micra (disponibilă în diverse culori) este cu adevărat foarfeca întregii familii: dotată cu (normal) o foarfecă, o pensetă şi o pilă de unghii, un deschizător de sticle şi un cuţit cu vârf curbat, diverse şurubelniţe şi o riglă, această sculă îşi poate dovedi utilitatea atât ca liant pentru distracţii în timpul liber, cât şi ca obiect bun la toate, uşor de transportat şi de mânuit. Dacă veţi permite imaginaţiei să se joace, veţi constata că un obiect multifuncţional poate deschide noi orizonturi şi poate oferi noi modalităţi de petrecere a timpului liber.

Eu cumpăr online să am timp offline. Voi cum faceţi rost de timp liber?