Skip to main content

Cumpărături online? Magazine online?

În urmă cu doar câțiva ani le spuneam băieților mei, cu uimire infinită în glas, că există oameni care nici măcar nu ies din casă pentru a face diverse cumpărături, că își comandă ceea ce le trebuie de pe internet. Descoperisem magazinele online și posibilitatea de a achiziționa produse ieftine și / sau care nu pot fi găsite prin magazinele din oraș. O bună bucată de vreme am crezut că numai cei care dețin un card bancar pot face cumpărături online. Noi nu aveam pe atunci carduri, așa că ne tot puneam poftele în cui. Mare mi-a fost bucuria când am aflat că pot plăti atunci când marfa comandată ajunge la mine. Nu s-a mirat nimeni văzând că primul magazin în care am umplut coșul virtual a fost Nemira. Mi-am luat atunci o mulțime de cărți sf găsite cu reduceri semnificative și tot atunci am învățat că nu trebuie să mă grăbesc, că e mai bine să aștept câteva zile sau chiar săptămâni pentru a putea profita de promoții.

Mi-am comandat apoi, de pe un site no name, o baterie pentru aparatul foto. Citisem pe internet că unele magazine online dau țepe clienților și stăteam cu teamă ca bateria nu va ajunge la mine. Ce asigurare îți mai trebuie? Crezi că s-ar deranja cineva să deschidă un site, să plătească domeniul și găzduirea, să aranjeze totul pe categorii, ca mai apoi să nu trimită marfa, mai ales că tu o plătești după ce îți este livrată? mi-a luminat soțul meu mintea. Am prins curaj și am continuat să dau comenzi ori de câte ori am avut o nevoie, am prins vreo promoție sau mi-am dorit mult un anumit lucru. Mi-am comandat haine, încălțăminte, piese pentru calculator, muuulte cărți, lucruri pentru casă, jucării pentru câine și cine mai știe ce… Fără teamă și fără să mă simt vreodată păcălită în vreun fel.

De curând am trecut la un nivel avansat. Nu mai aștept să îmi vină curierul la ușă pentru a plăti, ci mă folosesc de card. Așa am plătit găzduirea pe anul în curs, așa am plătit și noul domeniu cumpărat (vieneland.ro), așa am plătit câteva reclame test la facebook. Nu am mai stat la cozi prin bănci și nici nu mi-a furat nimeni restul banilor de pe card, așa cum mă temeam cândva că s-ar putea întâmpla. Mai mult, am reușit să îi transmit și cumnatei mele această boală contagioasă – febra cumpărăturilor online. Am făcut o femeie fericită, chiar dacă uneori cumnatul meu dă ochii peste cap și se încruntă la mine când aude de magazine online (cu excepția momentelor când probabil îmi mulțumește pentru faptul că i-am ajutat să își găsească online jaluzele verticale în fix culorile pe care le doreau).

Dacă aveți timp și chef, aș vrea să îmi răspundeți la niște întrebări:

 1. Obișnuiți să faceți cumpărături online?
 2. Dacă răspunsul este nu, următoarea mea întrebare este “de ce?”.
 3. Din ce categorii de produse comandați mai des?
 4. Care este magazinul online de unde comandați în mod frecvent?
 5. Există vreun magazin online care v-a dezamăgit?

 

Comments
 • cristina dragomir August 12, 2016 at 1:01 am

  Eu fac destul de des cumparaturi online. Cel mai des imi cumpar haine pentru ca sunt putine magazine fizice la noi care au haine masuri mari si online am gasit vreo doua site-uri cu preturi chiar decente. Cel mai des cumpar de pe bonprix si cea mai mare dezamagire am avut-o de la kalapod, cand am primit niste tenisi care nu aveau nici o legatura cu ce era in poza.

  • Vienela August 12, 2016 at 9:13 am

   Aveam si noi prin oras doua magazine destinate celor care au nevoie de haine marimi mari, dar vad ca au disparut. Tot magazinele online raman baza.
   Da, bonprix au preturi foarte bune. 🙂
   Hi, hi, am pe undeva un articol despre o caciula comandata de Mihai. Pe site scria ca e grena, in confirmarea de pe mail scria ca e rosie si cand a ajuns la noi se decolorase de tot, era roz. TinaR, magazin de unde noi am luat multe produse si am fost mereu multumiti. Nu stiu cum de s-a produs incurcatura, dar am luat-o ca pe ceva distractiv si gata. :)))

 • Matilda August 12, 2016 at 9:03 am

  Şi eu fac destul de des cumpărături online. Chiar şi incluzând costul transportului, produsele sunt de obicei mai ieftine decât în magazinele de aici sau nu se găsesc în magazine.
  Şi laptopul pe care scriu acum e cumpărat tot online.

  • Vienela August 12, 2016 at 9:08 am

   Am observat ca multi se sperie din cauza ca trebuie platit curierul (10-15-20 de lei), fara sa isi dea seama ca oricum ar plati acesti bani daca ar merge cu autobuzul, cu taxiul sau chiar cu masina proprie pana la vreun magazin mai bine aprovizionat si cu preturi convenabile.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.