Cumpără carne proaspătă de la Moldovan Carmangerie Sânnicoară

Pot spune cu mâna pe inimă și cu mare regret în suflet că nu îți dai seama cât valorează unele lucruri și nu le prețuiești cu adevărat decât după ce le pierzi. Astăzi nu vorbesc despre ceva abstract, ci îndrept cu precizie degetul către tot ceea ce înseamnă carne proaspătă pentru cele mai gustoase preparate românești. Nu aș vrea să fiu înțeleasă greșit. Sigur că găsim și în Scoția carne proaspătă, însă îmi lipsesc anumite sortimente, pe care nu le găsim aici și pe care le-am văzut de curând pe site-ul celor de la Moldovan Carmangerie Sânnicoară.

Mi-a fost foarte greu în primul an, când am răscolit fiecare măcelărie, supermarket și magazinaș în căutarea unor produse care să semene cu ceea ce aveam acasă. Apoi m-am obișnuit, deși dorul de ele nu mi-a trecut niciodată cu adevărat. Am să explic imediat unde este problema. În Scoția, carnea rareori are oase. Lipsește, de asemenea, grăsimea. Toate sortimentele de carne proaspătă sunt absolut lipsite de părțile cu grăsime. Știu, unele produse așa trebuie să fie, însă nu toate.

Carne de porc pentru lucru

Cred că acest sortiment de carne proaspătă îmi lipsește cel mai mult. Acasă mâncam deseori și toată familia mea se umplea de grăsime până la cot, cum ar fi spus bunica. Obișnuiam să cumpăr carne de porc de lucru și să o prăjesc la foc mic în ulei mult, ca la pomana porcului. Mergea de minune cu mămăligă și cu murături. Ah, îmi vine apă în gură de poftă în timp ce scriu! Desigur, carnea de lucru proaspătă poate fi folosită în diverse moduri, însă mie și fiului meu mai ales ne lipsește minunea despre care am amintit.

Tot din carne de porc de lucru făceam sarmalele. Acum nu mai am această posibilitate. Carnea tocată pe care o găsesc în Scoția este aproape lipsită de grăsime și asta mă enervează maxim, căci sarmalele nu au gustul pe care îl știu de când eram copil. Același lucru pot spune și despre perișoare. E greu, e tare greu să vorbești despre alimente la care nu mai ai acces de ani de zile. Cumpără carne proaspătă de la Moldovan Carmangerie Sânnicoară și apreciază faptul că poți da mâncărurilor tale gustul copilăriei, gustul tradițional românesc.

carne proaspata

Costița de porc

Mi-e greu să descriu în cuvinte cât de tare îmi lipsește acest produs, pe care în Scoția nu l-am văzut decât la magazinul cu produse poloneze, unde niciodată nu e proaspată carnea, iar prețurile sunt de-a dreptul astronomice. Când eram copil, mama ne făcea deseori costiță de porc la cuptor. Am urmat tradiția și la multe chefuri mi-am bucurat familia și prietenii cu o costiță de porc aburindă, abia scoasă din cuptor, ale cărei arome demențiale se răspândeau și prin vecini.

Ei bine, s-au dus acele vremuri. În Scoția nu am găsit costiță de porc care să arate precum cea de la Moldovan Carmangerie Sânnicoară, iar asta îmi amintește cât de important este să te bucuri de ceea ce ai acasă, căci nu știi niciodată pe unde te va purta viața.

Cumpără carne proaspătă de la Moldovan Carmangerie Sânnicoară

Discutam ieri cu o tipă care locuiește în Germania. Îmi povestea că își hrănește câinii cu barf. Răspunsul meu a fost că în UK e greu de găsit carne proaspătă la prețuri decente, astfel încât să poți hrăni câinii cu ea. Fata mi-a replicat că ea le dă carne de căprioară și de cerb. Am râs cu soțul meu cu lacrimi. Dacă am avea acces la carne de căprioară, clar am mânca-o noi, nu am da-o câinilor. Bruno al nostru cred că suferă și el de dorul oaselor pe care le mânca în România. Îi luam săptămânal oase de vită și gâturi de pui.

Am să repet îndemnul: Cumpără carne proaspătă de la Moldovan Carmangerie Sânnicoară, căci arată extraordinar de bine și are prețuri bune. Dintre preparatele din carne proaspătă pe care le poți găsi voi aminti gulaș de mânzat, fleică de porc, pulpă de mânzat, antricot de mânzat, ceafă de porc, cotlet de porc, pulpe de pui, piept de pui, mușchiuleț de porc, mușchi de mânzat și nu în ultimul rând unul dintre produsele mele preferate, T-Bone de mânzat, a cărui aromă se răspândește până departe când îl gătești și care îți înnebunește papilele gustative când îl mănânci.

Despre Moldovan Carmangerie Sânnicoară pot spune că este o afacere de familie începută cu foarte mulți ani în urmă, în 1994. Pornită în curtea și bucătăria casei, afacerea s-a dezvoltat frumos de-a lungul vremii, ajungând astăzi să fie cunoscută și apreciată în toată țara. Pe lângă produsele din carne proaspătă, la Moldovan Carmangerie Sânnicoară (Cluj) vei găsi mezeluri, brânzeturi și lactate, platouri, produse pentru grătar și multe altele.

Poți comanda în cantități mici, dar poți apela la ei și când pregătești evenimente de mare amploare, așa cum e nunta sau botezul, de exemplu.

Datele de contact carmangeriamoldovan.ro:

I.L Caragiale nr.16, Sânnicoara, Apahida, Cluj
EMAIL
delivery@cmdn.ro
TELEFON
0747051900