Cum transformi grădina în locul în care evadezi în pandemie?

Și tu ți-ai anulat vacanța pe care o plănuiseși cu mult timp în urmă? Contextul vremurilor actuale este răspunzător pentru limitarea momentelor de liniște. Însă cine spune că nu poți trăi o vacanță de vis chiar la tine acasă? Poate părea greu de crezut, dar propria curte reprezintă spațiul perfect de petrecere a timpului cu cei dragi și conectare cu mediul înconjurător. Cum transformi grădina în locul în care evadezi în pandemie? Iată câțiva pași de care să ții cont în amenajarea grădinii și curții:

  • Fă-ți o schiță în care să iei în calcul dimensiunile curții și ale grădinii, dar și ceea ce vrei să obții. Profită la maximum de spațiul avut la dispoziție, indiferent de specificațiile lui. Uneori, simplu înseamnă bun gust și eleganță.
  • Începe prin nivelarea și fertilizarea solului. Adaugă și zone cu fântâni sau mini-heleștee pentru un plus de confort. Continuă prin a asigura un sistem de irigare funcțional care să întrețină cu succes toate componentele curții și grădinii.
  • Plantează flori și copaci și îngrijește-le constant. Momentele ideale sunt primăvara și toamna. Încearcă să optezi pentru cât mai multă verdeață, dar și culori și parfumuri diversificate.
  • Ia în calcul stilul care te definește cel mai bine. Dacă vrei să te bucuri de un spațiu organizat, dar în același timp de efect poți merge pe stilul minimalist. Albul este cel care dă tonul amenajării. Piesele de mobilier sunt și ele cât mai simple, fără trăsături inedite, dar care totuși, atrag toate privirile. Dacă îți place să retrăiești amintirile din copilărie adoptă o variantă rustică. Adaugă multe flori precum lalele, zambile sau bujori și alege un mobilier al cărui aspect să te apropie cât mai mult de natură.

Însă, vacanța ta nu poate fi una perfectă dacă nu te ocupi serios de celelalte detalii exterioare. Fațada casei este un aspect pe cât de ignorat, pe atât de important. 

Dacă nu ai idei de fațade pentru casă, iată câteva:

  • Pentru un aspect rafinat, te poți îndrepta spre culorile naturale, respectiv cele de pământ, cum ar fi: bej, maro, gri etc. Adițional, partea de la etaj (în cazul în care casă deține balcon) poate cuprinde un albastru închis, care să pună în evidență întreagă construcție și să-i dea un plus de valoare. 
    • Fiind situat la limita dintre clasic și modern, o casă cu mansardă având fațada gri ar putea să atragă foarte ușor atenția într-un mod discret, nefiind neapărat nevoie să se utilizeze nuanțe puternice și pregnante. În realitate, rezultatul va fi cel scontat cu minim de efort și buget, iar proprietarul va fi mândru că deține o clădire atât de impunătoare.
  • Accente de culoare: cele mai frumoase dintre case se bucură de o combinație perfectă de culori, cea accentuată fiind desfășurată sub ferestre, astfel încât acestea să poată ieși în evidență într-un mod rafinat și elegant.

Tu cum transformi grădina în locul în care evadezi în pandemie?

Cum transformi grădina în locul în care evadezi în pandemie?