Cum știi care sunt poveștile cu adevărat importante?

Toți avem povești de spus. Oare sunt ele destul de interesante încât să atragă atenția altora și să îi facă să vrea mai mult? Cum știi care sunt poveștile cu adevărat importante, din noianul de istorioare de care te izbești zilnic? Este o întrebare grea, al cărei răspuns nu poate veni în două secunde. L-am dat eu totuși în câteva minute pe youtube:

Fă-ți timp să asculți! Inspiră-te de la cei care au reușit!

Mie îmi plac poveștile. Probabil oameni simt, căci toți au tendința de a mi se confesa. Mi s-a întâmplat de multe ori să aflu în acest fel detalii care mă făceau să mă jenez ascultând, mai ales că veneau de la persoane care nu mă cunoșteau foarte bine. Cum de aveau încredere să îmi povestească secrete pe care le păziseră de apropiați?

De fapt, răspunsul pare simplu. Este mai ușor să vorbești de lucruri dureroase cu oameni pe care nu îi știi bine, căci judecata lor, dacă vine, nu e la fel de dureroasă ca a prietenilor buni. Dar să nu deviez de la subiect.

Te invit să asculți. În jurul tău sunt nenumărate povești care abia așteptă să fie descoperite. Unele te vor învăța cum să devii mai bun inspirându-te de la cei care au reușit în viață. Din altele vei învăța să nu repeti greșelile care i-au făcut pe diverși să rateze.

Important este să alegi poveștile care trezesc ceva în tine. Orice. Poate fi vorba de plăcere, nostalgie, furie, invidie, orice sentiment. Dacă povestea nu reușeste să trezească în tine decât plictiseală, abandoneaz-o repede. Lângă ea mai sunt mii de alte povești care se vor descoperite.

Nu căuta să monopolizezi mereu discuția. Dacă vorbești tot timpul nu mai ai când să asculți. În jurul nostru sunt atâtea povești interesante de aflat. Oamenii spun povești, natura spune povești, viața întreagă e o poveste.

Ce poveste îți spune poza de mai jos?

Cum știi care sunt poveștile cu adevărat importante?

S-ar putea să te intereseze și articolul Fiecare acțiune are cel puțin o consecință. Vezi câte destine a schimbat plecarea unui singur om.