Cum stergi o categorie de pe un blog wordpress?

Cu cat lucrez mai mult in wordpress, cu atat mai tare ma indragostesc de tot ceea ce imi pune la dispozitie. Nu va ganditi ca am devenit peste noapte experta in bucataria wordpress, dar ma straduiesc sa invat pe masura ce dau peste noi provocari, asa cum s-a intamplat de curand, cand mi-a revenit gandul de a face putina curatenie prin categoriile in care imi impartisem articolele. Cum stergi o categorie de pe un blog wordpress? (stergi categorie blog wordpress)

Mai incercasem si altadata sa sterg cateva categorii de pe blog, ramase de pe vremea cand nu puteam sa ma decid sub ce nume sa le asez, unele nefolosite in veci. Aveam multe, probabil vreo 20 de categorii.

Cum se sterge o categorie de pe blog? ma tot intrebam, plina de nervi. De obicei imi aminteam de ele atunci cand incepeam sa scriu un nou articol. Le vedeam aliniate in partea dreapta, insa nu le puteam sterge sau modifica. Da, expertii sa se abtina sau sa rada cu mana la gura, pe furis. :D Preamaream blogspotul, crezand ca acolo totul este usor, comparativ cu wordpress. Pana ieri, cand m-a lovit o epifanie in timp ce scriam despre traficul de pe blog.

Probabil categoriile de pe blog nu se sterg din acest loc, ci din panoul de control, direct. Am terminat de scris articolul, am intrat curioasa, plina de speranta si de nerabdare  pe blogul de pe wordpress, in dashboard, si am mers, pas cu pas, pe urma categoriilor. Si a functionat, motiv pentru care am revenit aici si am sters categoriile care ma enervau! Asadar, Cum stergi o categorie de pe blogul de wordpress?

Cum stergi o categorie de pe un blog wordpress?

Dashboard – Posts – Categories – Selectarea categoriei dorite – Trash. 

Panou de control – Categorii – Selectezi categoria dorita – Sterge.

Daca ti-a fost de folos articolul ( blog wordpress), nu uita sa dai un share.