Skip to main content

Cum stergi o categorie de pe blog?

Cu cat lucrez mai mult in wordpress, cu atat mai tare ma indragostesc de tot ceea ce imi pune la dispozitie. Nu va ganditi ca am devenit peste noapte experta in bucataria wordpress, dar ma straduiesc sa invat pe masura ce dau peste noi provocari, asa cum s-a intamplat de curand, cand mi-a revenit gandul de a face putina curatenie prin categoriile in care imi impartisem articolele. Mai incercasem si altadata sa sterg cateva categorii de pe blog, ramase de pe vremea cand nu puteam sa ma decid sub ce nume sa le asez, unele nefolosite in veci.

Cum se sterge o categorie de pe blog? ma tot intrebam, plina de nervi. De obicei imi aminteam de ele atunci cand incepeam sa scriu un nou articol. Le vedeam aliniate in partea dreapta, insa nu le puteam sterge sau modifica. Da, expertii sa se abtina sau sa rada cu mana la gura, pe furis. 😀 Preamaream blogspotul, crezand ca acolo totul este usor, comparativ cu wordpress. Pana ieri, cand m-a lovit o epifanie in timp ce scriam despre traficul de pe blog.

Probabil categoriile de pe blog nu se sterg din acest loc, ci din panoul de control, direct. Am terminat de scris articolul, am intrat curioasa, plina de speranta si de nerabdare  pe blogul de pe wordpress, in dashboard, si am mers, pas cu pas, pe urma categoriilor. Si a functionat, motiv pentru care am revenit aici si am sters categoriile care ma enervau! Asadar, cum stergi o categorie de pe blog?

Dashboard – Posts – Categories – Selectarea categoriei dorite – Trash. 

 

Comments
 • Teodora September 23, 2014 at 9:45 pm

  Să trec sau nu pe WP? :))

  • Vienela September 24, 2014 at 6:38 am

   De ce nu direct pe un domeniu propriu? 😉

 • Radu September 24, 2014 at 5:37 am

  :)) Evident, toate lucrurile utile sunt simple! 🙂
  Eu rămân fidel blogspotului deşi am 4 domenii pe .ro 🙂

  • Vienela September 24, 2014 at 6:37 am

   Ai patru domenii pe .ro? Cum, cum sa nu le folosesti? Iti garantez ca e doar o iluzie parerea ca blogspot e mai bun. 😀

 • Sergiu September 24, 2014 at 7:12 am

  Of, of, Vienelo!
  Ți-am mai zis, dacă ai vreo întrebare nu ezita să mă întrebi. 😀
  Pe de altă partre, trebuie să recunosc, te înțeleg. Așa am învățat și eu, atât butonam și căutam până reușeam să îmi rezolv problema. 🙂
  Wordpress e prietenos și ușor de utilizat, trebuie doar să înțelegi modul în care este structurat. 🙂 Probabil ai observat, cam peste tot respectă aceeași structură (pe partea de Dashboard) – categorii, articole, etichete.

  • Vienela September 24, 2014 at 7:16 am

   Ti-am trimit atat de multi prieteni care aveau nevoie de ajutor pentru bloguri, incat mi se facuse rusine sa te mai deranjez si cu problemele mele. In plus, doar descoperind singura reusesc sa memorez pasii urmati, pentru a nu deranja lumea cand am vreo nevoie. Ce vrei, asa e de la o anumita varsta, te mai bantuie nenea ala cu nume de neamt… 😀

 • Adriana September 24, 2014 at 1:27 pm

  …am aflat şi eu vineri cand m-am enervat pe o categorie pe care nu am putut-o niciodata suferi, dar mi-era impusa, oarecum. Si a mers usor de tot. In schimb mi-a dispărut o postare, de fapt chiar cand o postam, de tot. N-am găsit-o nicăieri: istoric, calculator, blog, gunoi, nimic. Zici că n-o scrisesem.

 • Javra September 24, 2014 at 10:26 pm

  Sper că n-ai şters şi materialele de pe categoriile respective. Şi eu aveam mai multe categorii, la început, după care m-am plictisit să încerc să le trimit la căprăria rezervată lui, aşa că acum le trec pe toate la articole şi am terminat povestea.

 • Ana Naghi September 25, 2014 at 11:16 am

  Chiar nu ma gandisem pana acum la asta, dar nu se stie cand mi se pune pata! Asa ca retinem pasii 😉

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.