Mulţi tineri întreabă cum se oferă un cadou de Crăciun sau de orice altă sărbătoare, însă puţini sunt cei care se opresc din treabă pentru a le oferi un sfat, o sugestie, o soluţie, deşi toţi adulţi par pricepuţi la astfel de gesturi. De ce nu aş fi eu ceacare să îi sfătuiască, mai ales că tocmai zilele trecute băiatul meu a fost la o petrecere şi a făcut o impresie deosebită datorită cadoului pe care i l-am pregătit?

Dealtfel, nici nu este prea greu după ce prinzi ideea. Cadourile ajung la sărbătorit sau la gazdă ambalate în cutii sau pungi deosebite, eventual legate cu fundiţe, dacă sunt destinate fetelor. Dar cum procedezi când vrei să oferi o sticlă de vin bun? Nu te poţi duce chiar aşa, cu sticla neînvelită în ceva drăguţ, nu? Probabil variante sunt destule, dar eu vreau să vă vorbesc despre cea aleasă de mine. Am găsit pe accesoriivin.ro o cutie de vin cu 4 accesorii Intesa, care conţine un inel, un antipicurător, desfăcător şi dop, căptuşită în interior cu mătase roşie, în care sticla de vin stă mai mult decât confortabil.

74ddcutie_intesa

Cutia de lemn sugerează destinatarului grija pentru detalii, îi aminteste de puritatea vinului, de viţa de vie unde a crescut strugurele, iar accesoriile sunt foarte bine lucrate şi îi rămân pentru mult timp în casă, amintindu-i de cadoul primit. Crăciunul care bate la uşă mi se pare cel mai potrivit moment pentru a face un asemenea cadou elegant, mai ales dacă mergeţi în vizită la prieteni, rude sau simple cunoştinţe.

Mi s-a întâmplat ca într-o perioadă, acum mulţi ani,  să nu am în casă nici un accesoriu pentru vin, ceea ce a dus la o situaţie tragi-comică în ziua în care mi-au venit pe neaşteptate musafiri şi m-am văzut nevoită să desfac sticla de vin pe care au adus-o. Dopul de plută părea imposibil de scos fără tirbuşon. Soluţia a fost să îl împingem în sticlă cu ajutorul unei linguri de lemn. Necazul a venit în clipa în care jumătate din conţinutul sticlei a zburat peste proaspăta mea zugrăveală, lăsând în urmă picături roşii.

Ceea ce a rămas în sticlă am vrut să torn în pahare. Care pahare? Nu aveam două la fel în casă şi oricum nu erau paharele potrivite pentru vinul care se încălzise între timp. Nici dispozitive de răcit vinul nu aveam. Aşa mi-a venit ideea de a cumpăra cât mai multe accesorii drăguţe, de calitate, pentru zilele în care am musafiri, pentru sărbători şi alte ocazii în care vreau să îmi servesc musafirii cu un pahar de vin bun.

Update: Pentru că mulți prieteni au văzut noua mea carafă cu buzunar pentru gheață și au fost foarte încântați de idee, mi-am spus că nu ar fi rău să pun o poză (luată de pe site-ul care le comercializează), ca lumea să afle de ele și să le poată procura. Sunt încăpătoare, buzunarul pentru gheață este foarte bine lucrat și lichidul din carafă se păstrează la temperatura optimă fără probleme. Noi am petrecut ziua de Crăciun cu carafa cu buzunar pentru gheață pe masă, iar vinul a rămas tot timpul rece și aromat.

big_c63cbig_d163carfa_cu_buzunar_pentru_gheata_2

Voi cum oferiţi cadou o sticlă de vin bun? Aveţi în casă tot ce vă trebuie pentru a servi un pahar de vin?