Skip to main content

Cum se oferă un cadou

Mulţi tineri întreabă cum se oferă un cadou de Crăciun sau de orice altă sărbătoare, însă puţini sunt cei care se opresc din treabă pentru a le oferi un sfat, o sugestie, o soluţie, deşi toţi adulţi par pricepuţi la astfel de gesturi. De ce nu aş fi eu ceacare să îi sfătuiască, mai ales că tocmai zilele trecute băiatul meu a fost la o petrecere şi a făcut o impresie deosebită datorită cadoului pe care i l-am pregătit?

Dealtfel, nici nu este prea greu după ce prinzi ideea. Cadourile ajung la sărbătorit sau la gazdă ambalate în cutii sau pungi deosebite, eventual legate cu fundiţe, dacă sunt destinate fetelor. Dar cum procedezi când vrei să oferi o sticlă de vin bun? Nu te poţi duce chiar aşa, cu sticla neînvelită în ceva drăguţ, nu? Probabil variante sunt destule, dar eu vreau să vă vorbesc despre cea aleasă de mine. Am găsit pe accesoriivin.ro o cutie de vin cu 4 accesorii Intesa, care conţine un inel, un antipicurător, desfăcător şi dop, căptuşită în interior cu mătase roşie, în care sticla de vin stă mai mult decât confortabil.

74ddcutie_intesa

Cutia de lemn sugerează destinatarului grija pentru detalii, îi aminteste de puritatea vinului, de viţa de vie unde a crescut strugurele, iar accesoriile sunt foarte bine lucrate şi îi rămân pentru mult timp în casă, amintindu-i de cadoul primit. Crăciunul care bate la uşă mi se pare cel mai potrivit moment pentru a face un asemenea cadou elegant, mai ales dacă mergeţi în vizită la prieteni, rude sau simple cunoştinţe.

Mi s-a întâmplat ca într-o perioadă, acum mulţi ani,  să nu am în casă nici un accesoriu pentru vin, ceea ce a dus la o situaţie tragi-comică în ziua în care mi-au venit pe neaşteptate musafiri şi m-am văzut nevoită să desfac sticla de vin pe care au adus-o. Dopul de plută părea imposibil de scos fără tirbuşon. Soluţia a fost să îl împingem în sticlă cu ajutorul unei linguri de lemn. Necazul a venit în clipa în care jumătate din conţinutul sticlei a zburat peste proaspăta mea zugrăveală, lăsând în urmă picături roşii.

Ceea ce a rămas în sticlă am vrut să torn în pahare. Care pahare? Nu aveam două la fel în casă şi oricum nu erau paharele potrivite pentru vinul care se încălzise între timp. Nici dispozitive de răcit vinul nu aveam. Aşa mi-a venit ideea de a cumpăra cât mai multe accesorii drăguţe, de calitate, pentru zilele în care am musafiri, pentru sărbători şi alte ocazii în care vreau să îmi servesc musafirii cu un pahar de vin bun.

Update: Pentru că mulți prieteni au văzut noua mea carafă cu buzunar pentru gheață și au fost foarte încântați de idee, mi-am spus că nu ar fi rău să pun o poză (luată de pe site-ul care le comercializează), ca lumea să afle de ele și să le poată procura. Sunt încăpătoare, buzunarul pentru gheață este foarte bine lucrat și lichidul din carafă se păstrează la temperatura optimă fără probleme. Noi am petrecut ziua de Crăciun cu carafa cu buzunar pentru gheață pe masă, iar vinul a rămas tot timpul rece și aromat.

big_c63cbig_d163carfa_cu_buzunar_pentru_gheata_2

Voi cum oferiţi cadou o sticlă de vin bun? Aveţi în casă tot ce vă trebuie pentru a servi un pahar de vin?

Comments
 • psi December 19, 2013 at 9:17 am

  fain! totdeauna mi-au plăcut cutiile astea! 😀
  fugi şi dă zăpada că acuşi apare moşu cu ţuica.

 • […] sfaturi despre cum se ofera un cadou vine si Vienela. Le gasiti aici. Pare-se ca si pe la altii umbla ideea cum ca o sticla de vin va fi intotdeauna un cadou potrivit, […]

 • Radu December 19, 2013 at 10:44 am

  Ioan Dan-Curierul secret:
  “Săptămâna trecută mi-a picat un cuscru de prin părţile Focşanilor cu două sănii dar nu goale. Altfel, îl alungam de la poartă şi asmuţeam javrele pe el. Cu două butoaie pântecoase pe sănii, mari şi rotunde, parcă gata să nască. Pe cuscru l-am alungat a doua zi. Asemenea pramatie mi-ar fi băut vinul înainte de Bobotează. Al dracului moldovean! Când pune găleata la gură se albeşte la faţă de zici că i-a sunat ceasul din urmă! Când o lasă din mână goală cam pe jumătate, simţi cum se face frig în casă. Câinii se ridică de pe unde sunt aciuaţi şi urlă a pagubă. …”
  Uite aşa un cadou de Crăciun! 🙂

 • Vladimir December 19, 2013 at 11:34 am

  Cu grija :D. Neah, eu o duc in mana.Daca sunt impreuna cu Kadia ea o vara intr-o punga din aceea speciala pentru vin.
  Mie treaba cu cutia mi se pare un pic prea “pretioasa” si impopotonata. Calitatea cadoului este data de calitatea vinului, nu modul de ambalare. Si cui ii place vinul se uita la eticheta lui, nu la cutioiul de mahon. Apoi, cineva care n-are in casa un tirbuson, clar nu e prea mare bautor de vin (eu am doua, asta in conditiile in care i-am imprumutat unul unuia din studentii rusi de la filiala universitatii ruse de langa noi si cred ca i-a placut grozav ca nu l-am mai vazut nici pe el nici pe tirbuson. Admit ca pe conational nu l-am mai vazut din spiritul aluia de conservare, ca stia ce-i voi face 😀 ) deci n-ai ce impresiona la el (decat constiinta faptului ca ti-ai bagat un ban in fundul lui, caz in care trebuie lasata nemteste si eticheta cu pret 😀 ). Ca sa nu mai zic ca tipul ala de tirbuson nu e prea eficient si risti sa rupi dopul cu el. In general, accesoriile astea, cand vin impreuna cu vinul sunt slabe calitativ, puse asa de jucarie impreuna cu vinul ca sa arate gigea.

  • Vladimir December 19, 2013 at 11:41 am

   A si eu nu fac cadouri cu alcool femeilor (decat daca sunt ale mele), mi se pare ca nu se cuvine. Asadar, cum e cadou de mascul, nu dau nici eu, nici ala, doi bani pe cum e ambalat. Desigur, daca ar da cadoul unui gay cu porniri artistice, as sta pe ganduri. Si a concluziona: neaaah…

 • Cuvânta December 19, 2013 at 12:44 pm

  Pachetul despre care vorbesti tu este pentru cei care savureaza vinul, nu pt cei care beau in nestire. Asa e mai ok, desi eu nu beau deloc.

  • Vladimir December 19, 2013 at 3:52 pm

   Nu, pentru cei care savureaza vinul este tot vinul, nu pachetul :D. Mai ales daca bei vinul cumpatat iti pasa de calitate, nu de ambalaj. Pachetul e pentru doamne sau mosi. Un pachet prea luxos, ca si ambalajul in plastic sau cutie de carton, arata la fel de mult interes pentru produsul principal, adicatela vinul in chestiune :P.

   • Vladimir December 19, 2013 at 3:55 pm

    mno, m-am grabit. Din fraza I lipseste o virgula si din ultima, ca sa fie mai clar, ar merge mai bine “la fel de putin interes”. Pe scurt, ce vreau sa spun, este ca cineva care chiar da doi bani pe produs (si astia NU sunt alcoolicii, fiindca astia beau orice) nu da doi bani pe ambalaj. In fapt, vinurile bune nu-s niciodata ambalate prea grozav. Cu cat e eticheta mai flashy/zglobie/scumpa, cu atat e de obicei vinul mai prost.

 • despa nicu December 19, 2013 at 4:13 pm

  O sticla de vin bun o oferim…….goala!
  Daca vinul este bun …..nu il dam la altii!….Nu?
  Sa ne auzim numai de bine.

 • Mihaela December 19, 2013 at 7:30 pm

  Buna, Vienela, tocmai am descoperit un concurs pentru bloggeri pe blogul :http://vintagelooksimona.blogspot.ro/2013/12/concurs-pentru-bloggeri-impreuna-cu.html despre care am scris pe blogul meu si ti-am lansat o invitatie,daca crezi ca ti se potriveste si iti face placere sa participi.

 • elly weiss December 19, 2013 at 11:17 pm

  Ca sa spun drept, Vladimir e cel mai competent in materie. Se vede dupa comentarii. Eu n-am ce mai adauga 🙂

 • Intuneric December 20, 2013 at 2:58 pm

  Un cadou adevarat se ofera cu o poveste pe masura. Cand cadorisesti pe cineva, preludiul inseamna totul.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.