Zilele de nastere ale copiilor au devenit mult mai complicate decat erau in trecut, pe vremea in care eram noi copii. Este usor ca parintii sa devina extenuati numai cu gandul la ideea petrecerii, care implica o multime de detalii necesare pentru ca petrecerea sa fie una perfecta. Cu toate acestea, o petrecere pentru micuti poate fi organizata cu usurinta, daca se urmeaza o serie de pasi simpli – ce vor conduce la obtinerea unei zile minunate atat pentru micuti, cat si pentru adulti.

Sfaturi utile in obtinerea unei petreceri perfecte

Internetul abunda de sfaturi utile pentru parinti in ceea ce priveste detaliile de care trebuie sa se tina cont atunci cand organizeaza petrecerea micutului lor. Din pacate, nu tot ceea ce se gaseste in mediul online trebuie luat de bun. De aceea, pentru ca multi parinti devin confuzi referitor la sfaturile pe care trebuie sa le urmeze sau nu, in continuare, acestia pot afla cum pot organiza o petrecere de succes la care sa se simta bine atat copiii, cat si adultii care participa la petrecerea micutului.

  1. 1. Nu se planifica activitati ce necesita foarte mult ajutor din partea parintilor – cum am mai spus, Internetul este plin de idei minunate dar, cu toate acestea, parintii trebuie sa tina cont ca petrecerea se va desfasura in realitate, nu in mediul virtual. De exemplu, in cazul unui joc mai elaborat, parintii sunt cei care vor fi nevoiti sa explice micutilor regulile jocului si, de asemenea, pentru a nu exista certuri intre cei mici, tot acestia trebuie sa devina si arbitrii/ juriu. Ei bine, acest lucru presupune o implicare foarte mare din partea parintilor, in randul copiilor, lucru ce nu ar fi placut nici de copii, si nici de parinti.
  2. Parintii pot organiza activitati la care pot participa mai multi copii, in acelasi timp – copiii sunt recunoscuti pentru ca au o latura mai egoista si nu sunt dispusi sa isi imparta lucrurile cu alti copii. Astfel, parintii pot elimina aceasta frustrare, oferind micutilor jucarii sau propunand activitati la care intreg grupul de invitati poate participa si se poate distra. De exemplu, o masinuta de facut baloane sau o galeta de mingiute colorate pot fi idei minunate, ce vor contribui la distractia celor mici.
  3. Se evita activitatile murdare – o petrecere pe tema picturii ar putea fi una din cele mai bune idei pentru o astfel de ocazie dar, cu toate acestea, este si un extrem de… murdara – adica, o masa cu apa si vopseluri nu poate fi cea mai buna idee, mai ales daca petrecerea se tine in locuinta personala. Astfel de tematici sunt cele care suna bine in teorie, insa in practica pot deveni un mare chin pentru parinti.
  4. Mancare sanatoasa – in momentul in care se planifica meniul, parintii trebuie sa se asigure ca alimentele introduse in mediu sunt sanatoase; astfel, desi copiii sunt innebuniti dupa mancarea fast-food, adultii ar putea sa evite astfel de alimente in ziua petrecerii, inlocuindu-le cu legume sau fructe frumos decorate, care sa fie cat mai atractive pentru micuti.
  5. Parintii ar trebui sa evite detaliile – stim ca un lucru de calitate este descris de detalii, insa nu si in acest caz: daca parintii ar tine cont de toate detaliile in ceea ce priveste organizarea petrecerii copilului, acestia s-ar alege cu o durere de cap in plus. De aceea, ar trebui sa se tina cont de dorintele copilului cu privire la petrecerea sa si sa nu se acorde o importanta foarte mare la alte lucruri, ce li s-ar parea parintilor ca ar fi dragute in ziua petrecerii.

Cu alte cuvinte, ideea principala a acestor sfaturi este una cat se poate de scurta: petrecerea trebuie sa fie simpla, astfel incat copiii sa aiba parte de o zi minunata, fara a fi prezenti si parintii acestora in activitatile desfasurate in timpul evenimentului. Copiii isi doresc sa se joace si sa exploreze, iar parintii isi doresc sa stea asezati la o masa si sa poarte o discutie normala cu ceilalti adulti invitati la petrecere. De aceea, o petrecere pe cat se poate de simpla este cea mai buna idee, aceasta fiind reteta succesului unei zile de nastere distractiva.

Compania Infinity Events – alaturi de copii in cea mai importanta zi din viata lor

Insa, pentru ca parintii sa “pacaleasca” acest prag, acestia pot apela la ajutor specializat: de exemplu, compania Infinity Events organizeaza diferite activitati ce au avantajul de a oferi libertate adultilor si distractie celor mici: ursitoare botez bucuresti, confetti, decoratiuni cu baloane, baloane modelate, pictura pe fata, albume foto cu cele mai vesele momente de la petrecere, programe de animatie, face-painting, jocuri si concursuri interactive, tombole, decoruri personalizate pentru petreceri si multe altele.

Astfel, indiferent ca este vorba de o petrecere de ziua copilului sau de un botez, echipa Infinity Events garanteaza distractie celor mici, dar si preturi mici pentru parinti, oferind spectacole si show-uri de neuitat.

ursitoare botez