Pentru cei ce petrec mult timp pe drum, un vehicul devine de obicei o a doua casa. Acest lucru este in special adevarat pentru soferii de camion, care pot fi chiar destul de norocosi sa detina bunuri casnice, precum un cuptor cu microunde sau un mini-frigider puse in functiune de invertoare auto  in cabina lor. Insa atunci cand vine vorba despre somn, obtinerea unuia odihnitor poate deveni o provocare, chiar si cu multe dintre lucrurile confortabile ce le gasesti si acasa. Datorila orelor lungi de lucru, conditiilor de stres si programului aglomerat, poate fi greu sa faci tranzitia de la activitate la somn atunci cand ai un timp limitat pentru relaxare. Adauga la acestea faptul ca cei mai comuni factori ce inhiba somnul, precum schimbarea luminii, zgomotele, miscarea/vibratia, atmosfera incomoda sau neobisnuita, stresul, schimbarile in dieta sunt peste tot si obtii o reteta buna pentru insomnii.

Din fericire, exista cateva trucuri ce pot fi folosite pentru a te ajuta sa adormi si sa dormi atunci cand esti pe drum. Asadar, cum iti planuiesti timpul pentru a obtine maximum din orele de odihna?

Redu lumina. Din moment ce trupurile noastre sunt programate sa se trezeasca cand se lumineaza, fa tot posibilul ca spatiul de dormit sa fie cat mai intunecat: trage draperiile in cabina sau foloseste un parasolar, opreste telefonul mobil si toate aparatele electronice.

Redu nivelul de zgomot. Pentru a reduce intreruperile, parcheaza cat mai departe de alte vehicule si de autostrada; incearca sa eviti locurile unde este posibil sa fii deranjat pe timpul noptii.

Redu miscarea. Asemenea zgomotului si luminii, miscarea neasteptata te poate deranja si iti poate scurta somnul. Pentru a reduce sansele de a fi trezit de miscarea exterioara, incearca sa parchezi in locuri unde vehiculul este mai putin probabil sa fie afectat de balansare. Atunci cand bate vantul parcatul langa alte camioane poate ajuta la adapostirea de rafalele puternice.

Creste nivelul de confort. Daca ai posibilitatea, seteaza temperatura si umiditatea la nivele confortabile (folosirea unui dezumidificator, unui incalzitor sau a unei aeroterme webasto. Daca salteaua din cabina camionului este incomoda, investitia intr-o saltea noua poate fi o idee foarte buna.