In mod traditional, alegerea unui autocolant geamuri se face prin asortarea cu perdelele si draperiile avute. Dar acesta nu este singurul criteriu de care trebuie sa tii cont intrucat, pentru a te putea bucura de un autocolant geamuri de calitate mai sunt numerosi alti factori care stau la baza deciziei de cumparare.

Autocolantele pentru geamuri reprezinta o solutie practica, estetica si adecvata pentru a crea un design interior cat mai personalizat si mai apropiat de preferintele personale.

Mai mult de atat, aplicarea autocolantului pe geam poate sa fie o solutie foarte buna pentru camera copiilor sau pentru persoanele care sufera de afectiuni respiratorii si sau diverse alergii si care au nevoie sa fie protejati de acarieni si alergeni.

Dupa cum spuneam, un autocolant pentru geamuri se alege si in functie de alte caracteristici precum dimensiunile, modul de aplicare, design si destinatie.

Marimea

Marimea autocolantului depinde de dimensiunea ferestrelor pentru care se adreseaza. Unele modele sunt concepute astfel incat sa acopere integral fereastra iar altele adauga doar un element de decor in colt putand fi pozitionate dupa bunul plac. In cazul in care optezi pentru un model care sa acopere integral fereastra, trebuie sa iei in considerare nivelul de lumina naturala care reuseste sa patrunda prin acesta. Pana la urma iti doresti sa se pastreze functionalitatea ferestrelor si nu sa intuneci complet incaperea.

Modul de aplicare

Un autocolant pentru geamuri de calitate intotdeauna are un adeziv foarte bun care adera la suprafata pe care este aplicata. Fixarea autocolantului pe suprafata geamului se face foarte usor. De asemenea si dezlipirea autocolantului de pe geam se face la fel de usor iar suprafata nu ramane patata.

Autocolantul pentru geam poate sa fie aplicat si cu ajutorul fortei electrostatice. Practic folia se electrizeaza si ramane lipita de geam. Spre deosebire de cel cu adeziv se dezlipeste de pe geam mult mai usor.

Design

Daca urmaresti magazinele online de profil vei putea vedea ca oferta in materie de autocolant geamuri este una foarte variata si vei putea gasi un model de autocolant care sa se potriveasca preferintelor tale si design-ului interior. Incepand de la modele care au capacitatea de a opaciza complet fereastra pana la cele cu diferite modele colorate sau elegante vei putea sa gasesti orice.

Aceste autocolante geamuri sunt decorative si pot sa ofere completarea perfecta in special pentru camera copiilor. Mai ales daca in camera celor mici nu doresti sa pui perdele din diverse motive atunci un autocolant geamuri poate sa joace acest rol cu succes.

Destinatie

Un autocolant pentru geamuri trebuie sa fie ales si in functie de destinatie. Mai exact, trebuie sa stabilesti o serie de criterii in functie de incaperea pentru care se adreseaza. Daca este pentru o camera de copii atunci va trebui sa alegi modele colorate si vesele care sa personalizeze spatiul in functie de ideile tale sau ale celor mici. Daca este pentru living atunci cu siguranta trebuie sa alegi un model care sa se potriveasca decorului ales.

Autocolantul pentru geamuri poate sa ofere si intimitate iar daca se adreseaza unui spatiu care are ferestrele spre strada atunci va trebui sa alegi un model opac. Asadar, alege un model de autocolant geamuri care sa fie potrivit incaperii pentru care se adreseaza.