Este important să faci optimizare seo pentru site-uri și bloguri?

Titlul Cum să faci optimizare SEO dacă nu te pricepi la SEO poate părea ciudat la prima vedere, dar veți vedea că soluții există. Dar să aflați întâi, din experiența mea de blogger, ce se poate întâmpla dacă neglijezi acest aspect. Cum faci optimizare SEO ? Pe blogul Iubesc Viața am scris până acum 3001 articole. Din ele, doar 95 sunt optimizate SEO. O cantitate neglijabilă, aș spune.

Probabil așa spune și google, care nu îmi trimite suficient trafic pe blog. În urmă cu mai mult de 8 ani, mi s-a spus că nu e necesar să optimizez articolele decât dacă scriu ceva foarte important. Niciodată nu mi s-a părut că dețin informații cruciale, fără de care pământul nu se mai poate învârti, așa că nu mi-am bătut capul cu SEO.

Mare greșeală! Acum muncesc ca un robot încercând să rezolv problema apărută. E foarte greu să iei din urmă 3000 de articole și să le optimizezi. De fapt, nu e greu, e aproape imposibil de unul singur. De aceea insist acum pe ideea că oricine deține un site, un blog, o revistă, un magazin online etc trebuie să facă încă din prima clipă optimizare SEO. Pe scurt, dacă nu te ocupi de optimizare site, nu exiști pe internet.

Cum să faci optimizare SEO dacă nu te pricepi la SEO

Pentru cei care fac blogging e mai ușor. Există plugin-uri care te ghidează pe drumul greu al optimizării. Mulți folosesc Rank Math. L-am încercat, dar nu mi-a plăcut. Mă împac mai bine cu Yoast, chiar dacă are unele bube. Am avut și All in One SEO Pack vreo 8 ani, dar nu știam ce căuta acolo și nu l-am folosit. Rețineți: aceste plugin-uri nu fac optimizare pentru voi, ci doar vă ghidează ca să scrieți cât mai pe placul lui google!

Dar optimizarea pe blog nu e totul. Ca să ajungi pe prima pagină ai nevoie de mult mai multe unelte. Ca blogger, dacă nu ai milioane de vizualizări, nu suferi chiar tare. Dar dacă oferi un serviciu sau vinzi ceva pe internet, optimizarea SEO este la fel de importantă ca aerul. Nu se poate fără. Afacerile online neoptimizate nu există în ochii lui google și se prăbușesc rapid din lipsă de clienți.

Cum să faci optimizare SEO dacă nu te pricepi la SEO? Simplu. Apelezi urgent la o agenție SEO bună. Profesioniștii vor testa site-ul, vor vedea ce își dorește clientul, ce îi lipsește site-ului și vor acționa în consecință.

Dacă nu te pricepi la SEO, lasă asta în grija celor care știu să optimizeze site-uri

Trebuie să vă spun că, în privinta optimizării, e mai ușor și mai ieftin să construiești de la început un site bun decât să repari ce a stricat o persoană care nu se pricepea. Chiar și sfaturile pentru începători pot părea cumplit de întortochiate celor care nu știu ce înseamnă SEO. Ca să stăpânești acest domeniu, aflat în continuă schimbare, ai nevoie de ani întregi de studiu, ai nevoie să cunoști piața și să fii la curent cu fiecare nouă regulă. Vă jur, nu e deloc ușor.

Sfatul meu este ca, atunci când vreți să deschideți o afacere pe internet, să apelați la servicii seo de calitate încă de la început, înainte de a cumpăra domeniul, căci până și aici poate apărea o problemă de optimizare dacă nu aveți destule cunoștințe. Specialiștii SEO vă pot îndruma pas cu pas spre succes.

Trebuie doar să le acordați încredere, să le spuneți exact ce vă doriți și să urmați întocmai sfaturile lor. Trebuie să vă mai spun că optimizarea seo nu se face într-o zi, și nici în două. E o permanentă muncă, de care e bine să se ocupe cei care știu despre ce este vorba, pentru ca voi să vă puteți ocupa de afacerea propriu-zisă.

Cum să faci optimizare SEO dacă nu te pricepi la SEO

Pentru optimizare seo, iată o adresă de e-mail utilă: office@targetweb.ro.