Atmosfera plăcută este esențială în patiseria ta, pentru a face clienții să se simtă bineveniți. De aceea indiferent că amenajezi de la zero, sau doar renovezi spațiu existent, merită să acorzi importanță anumitor detalii de design interior, pentru a crea atmosfera perfectă. De la alegerea schemei de culori și a mobilierului, până la prezentarea produselor și crearea unor zone de relaxare și primitoare, există multe trucuri de amenajari interioare pe care le poți folosi pentru a înfrumuseța interiorul unei patiserii.
Cu câteva idei de ghidare simple, vei putea crea un design frumos și care va prezenta atractiv delicioasele produse.
De ce aspecte să ții cont
Patiseria poate fi un loc aglomerat, de aceea trebuie să ții cont de spațiul disponibil și modul în care amenajarea acestuia va influența clienții dar și angajații. Designul interior trebuie să fie primitor și confortabil pentru clienți dar și suficient de încăpător pentru personal. Pentru a face puntea de trecere între zona destinată clienților și spațiul practic pentru bucătărie, ține cont de ce anume trebuie să incluzi în necesarul pentru amenajare patiserie:
-
Vitrină pentru produse
-
Un punct de vânzare și loc pentru casa de marcat
-
Rafturi pentru depozitare
-
Frigidere și congelatoare
-
Spații și aparatura pentru prepararea produselor
-
Elemente decorative
-
Loc pentru deșeuri.
Aici poți adăuga și altele, potrivit afacerii tale.
Alege culoarea și tematica
Când vine vorba de a crea un interior frumos pentru patiseria ta, unul din ingredientele cheie sunt culorile alese și tematica dorită. Paleta de culori are un impact uriaș asupra atmosferei din interior, de aceea acordă-i suficientă atenție. Culorile pot transmite calm, entuziasm, curiozitate sau chiar poftă de mâncare- totul depinde de ce anume îți dorești să experimenteze clienții când intră în patiseria ta. Culorile ar trebui să se integreze ușor și în atmosfera generală pe care vrei să o creezi, cu ajutorul pieselor de mobilier, luminilor și decorațiunilor. Nu există o anumită regulă, însă majoritatea companiilor preferă să aleagă 2-3 culori în diferite nuanțe, pentru a crea un sentiment de coeziune. Important este să te gândești cum ai vrea să se simtă clienții când intră în locație.
Profită la maxim de spațiul disponibil
Fiecare centimetru pătrat contează, deci este important să folosești la maxim spațiul disponibil, pentru ca afacerea ta să atragă clienți.
Fii creativ cu soluțiile de depozitare: economisește spațiul de pe podea utilizând rafturi, sertare, dulapuri, frigidere sau congelatoare. Ia în considerare utilizarea la maxim a spațiului vertical cu rafturi sau dulapuri montate pe perete, pentru a ține spațiul de la sol liber.
Separa spațiile de așteptare: pentru a evita supra-aglomerarea și senzația neplăcută, delimitează zona în care clienții stau la mese, de cele la care așteaptă la tejghea de exemplu.
Un pont important este să creezi elemente de afișare conform sezonului, pentru a adăuga frumusețe și atractivitate spațiului și a încuraja clienții să revină.