Gâsca sălbatică își cheamă printr-un gâgâit puii, căci înserarea este aproape și ei trebuie să meargă la culcare. Au cuibul spațios și moale, construit de mamă din puful ei fin, din frunze uscate și crengute care țin totul strâns, pentru ca puilor să le fie cald și bine. Gâsca știe din instinctul ancestral cum să își aștearnă pentru a avea un somn odihnitor, plăcut, ușor. Noi, oamenii, nu ne naștem cu această cunoaștere. Avem nevoie de îndrumări pentru a alege o saltea bună, care să ne asigure un somn dulce, căci una este să dormi, și alta este să dormi atât de bine, încât să te și odihnești cu adevărat.

Nu pot uita un anumit episod din copilăria mea, când am transformat un pat cu arcuri într-un morman fără formă, bun de aruncat la gunoi. Descoperise un văr al meu că săritul de pe șifonier în pat poate oferi senzații extreme, un fel de bungee jumping rudimentar, așa că ne-am jucat întreaga zi, fără să ne dăm seama că distrugem patul. E drept că nici paturile nu erau pe atunci atât de bune cum sunt astăzi saltelele ce pot oferi un somn plăcut, cu adevărat odihnitor. La doar un click distanță de noi, salteaua Spring Pocket Sunlay 26 cm a fost concepută special pentru ca omul să simtă confortul ce aduce somnul lin.

spring-pocket-sunlay

 

Este o foarte mare diferență între ceea ce însemna cândva un pat cu arcuri și ceea ce este astăzi o saltea cu arcuri. Nu pot uita paiele care ieșeau pe sub patul distrus de noi și norul de praf care se ridica din ele. Astăzi, o saltea cu arcuri împachetate separat (care permit o foarte bună circulație a aerului în interiorul saltelei) știe să se adapteze progresiv, asigurând astel o suprafață de dormit mulată perfect pe forma corpului, menținând coloana în poziția corectă, datorită spumei cu memorie, iar țesătura de acoperire stretch are o mare capacitate de absorbție a transpirației, făcând ca somnul să fie asemănător celui al bebelușului.

Bebelușii, copiii în general, au nevoie și ei de propria saltea. Pe noi, natura nu ne-a înzestrat cu talentul de a face cuib din ceea ce găsim în jurul nostru, însă ne-a oferit posibilitatea de a alege în cunoștință de cauză, cu un singur click, salteaua potrivită copilului nostru. Care este cea mai bună? Pentru copilul meu, eu aș alege saltea bebe Latex Pikolin 10 cm, care oferă tratament igienic total împotriva bacteriilor, ciupercilor și acarienilor. Saltelele din blocuri de latex, cu umplutură 100 % fibre de poliester, pentru copii, au fost gândite să ofere fermitate și adaptabilitate la nevoile lor, pentru fiecare stadiu al dezvoltării.

 saltea-latex-copii-10cm

”Cum îți așterni, așa dormi”, spune un vechi proverb. Chiar și acceptat mot a mot, acest proverb transmite un mesaj clar, de care fiecare dintre noi ar trebui să țină cont, dacă ne dorim să avem un somn dulce. O saltea potrivită nevoilor noastre nu este un moft, ci o necesitate absolut firească și se află la doar un click distanță, la Salterra.

Salterra-150x150