Câți dintre voi se pot lăuda că au văzut până acum vreo negresă albă? Câți dintre voi au atins o negresă albă? Astăzi vă voi spune incredibila poveste a nașterii primei negrese albe. A șocat lumea și a făcut să se
ridice câteva semne de întrebare, absolut legitime, cu privire la atenția și memoria doamnei ce a adus pe lume această anomalie.

O seară ce se anunța a fi agitată. Seara de vineri, când Ionuț aștepta niște prieteni. Mi-am spus că ar fi drăguț ca, pe lângă băutura pregătită, să îi servim și cu o negresă bine glazurată. Cât timp Mihai s-a pregătit sufletește sorbind dintr-un pahar cu bere, iar Ionuț a făcut un duș rapid de o oră, eu m-am strecurat în bucătărie, am pregătit ingredientele necesare, le-am amestecat pe rând, așa cum o cere rețeta. Când mi-am terminat treaba, am pus tava în cuptor, mi-am aprins o țigară și mi-am luat laptopul în brațe.

 

Atunci m-a lovit cumplitul adevăr: din minunata mea prăjitură lipsea ingredientul principal, fără de care negresa nu este negresă: cacao! Primise totul, crescuse înaltă și pufoasă, mirosea bestial, dar se născuse albă și așa avea să rămână pe veci. Radu spune că nu ar fi primul caz de negresă născută albă. Credeți că mă consolează cu ceva afirmatia lui? Oricum, până când nu îmi aduce dovezi, rămân la convingerea că sunt prima femeie care a dat naștere unei negrese albe, într-o minunată seară de vineri, 10 ianuarie 2014.

Pentru că am fost întrebată de rețetă, m-am gândit că nu ar fi rău să vă las link spre blogul unde am explicat pe îndelete cum fac eu prăjitura negresă. Merci de idee, Ana-Maria!