Cum recunoști un pedofil? Un bărbat singur e un pedofil?

Un pedofil este un adult care simte atracție sexuală față de copii, indiferent de sexul acestora (fie că sunt fetițe, fie că sunt băieți). Pedofilii sunt persoane față de care societatea simte o repulsie cumplită și pe care orice adult sănătos i-ar pedepsi cum se cuvine, dacă ar da frâu liber sentimentelor. Nu mi-ar fi trecut niciodată prin minte să scriu pe blog despre pedofili, dacă ieri nu mi-ar fi ieșit în cale, pe facebook, o discuție în care o doamnă spunea că orice pedofil este foarte ușor de recunoscut. Așadar, cum recunoști un pedofil? Un bărbat singur e un pedofil?

“…la mare ii vad imediat, sunt acei barbati singuri, fara copii sau prieteni, care merg si pun cearceaful langa familii cu copii.”, spunea doamna respectivă.

elefant.ro

Ori sunt naivă, cu capul în nori și cred în oameni, ori trebuie să împărțim plajele pe mai multe categorii. Nu pot vedea în orice bărbat singur un pedofil. Nu cred că trebuie să le punem oamenilor atât de ușor etichete. Nu putem distruge viețile unor nevinovați doar pentru că avem noi prejudecăți de ev mediu timpuriu.

Nu putem nici să trăim cu teama că orice bărbat singur e un pedofil care abia așteaptă să atenteze la copilul nostru. E bine să fim precauți, să ne ferim de străini, să ne învățăm copiii să se ferească, însă de aici și până la a spune că orice bărbat singur care stă pe plajă este un pedofil e o cale tare, tare lungă.

Pedofil poate fi oricine: vecinul de la trei, colegul de serviciu, domnul acela drăguț care își plimbă soția și cățelul seară de seară prin cartier sau domnul care iese la mall cu proprii copii. Dar, atâta timp cât nu există dovezi, atâta timp cât nu suntem siguri, e inadmisibil să punem etichete pe oameni, să spunem despre ei că sunt pedofili. Asemenea vorbe îi pot influența și pe alții, mai sperioși ori care gândesc mai puțin, pot duce la situații periculoase, pot face mult rău.

Pentru că doamna respectivă a spus că poate recunoaște un pedofil după faptul că e singur și își pune cearșaful la plajă lângă familii care au copii, am imaginat o situație. E ipotetică, dar plauzibilă. Poate fi întâlnită oricând în realitate.

Să presupunem că merg cu soțul la mare. Eu mă opresc să cumpăr ceva, iar el merge pe plajă, caută un loc liber și întinde cearșaful. Se nimerește să fie lângă o familie cu copii. Femeia, mama copiilor, panicată de faptul că un bărbat singur stă lângă puii ei, începe să urle: pedofilul! pedofilul!

Mulțimea întărâtată nu mai ascultă argumente, ci îl ia la bătaie pe bietul om. În cazul ipotetic prezentat – soțul meu, un om care a crescut frumos și sănătos un copil, un om integru, care nu ar face rău nici unei muște, d-apoi unui copil. Până mă întorc eu de la cumpărături, soțul meu e linșat de poporul adunat sub soarele care nu mai e al tuturor.

elefant.ro

Să nu se înțeleagă cumva că apăr pedofilii. Departe de mine acest gând. Vreau doar să nu mai punem etichete atât de ușor, să nu mai aruncăm acuzații nefondate, să nu mai facem rău doar pentru că ni se pare că…

Irina, o colega bloggeriță, a imaginat și ea o situație. Și este mamă de copil mic. Spre deosebire de persoana care a reușit să mă enerveze și să mă facă să scriu un articol despre pedofili, Irina are capul pe umeri și îl folosește:

“Copilul se joaca. Mingea ajunge pe cearsaful barbatului singur. Barbatul ii da/arunca mingea si ii zambeste. Asta nu il face pedofil. Doar ce ai putea sa ii spui unui copil? Sa il iei la bataie ca te-a deranjat? Pe bune acum, unii chiar bat campii!

Pedofilul nu il cunosti pentru ca poarta o mască. Si nu e asa de prost cat sa se afiseze in public! Pedofilul la randul lui poate avea o viata de familie normala si copii, iar in paralel sa devina un alt om, fara scrupule. Din pacate pe facebook circula multi, deci mare atentie ce si cui dam prietenia si mai ales mare atentie cu cine ne lasam copiii sa vorbeasca!”

Mihaela, o prietenă, a completat mirarea mea spunând: “Hai să gândim problema altfel ( nu am citit toate comentariile anterioare) , bărbatul singur a pus cearșaful lângă familia cu copii pentru că pe cearșaful lor va fi tot timpul cineva și îi poate supraveghea și lui lucrurile, fiind singur …. Nu le poate supraveghea sau lua în apa cu el.”

Oameni buni, nu orice bărbat singur e un pedofil! Nici la mare, nici la munte, nici nicăieri in lume nu putem cataloga bărbații singuri ca fiind pedofili.

Cum recunoști un pedofil? În nici un caz după faptul că e singur. Nici măcar după faptul că zâmbește copilului tău.

Sunt curioasă dacă doamna x, cea care crede că orice bărbat singur e un pedofil, își însoțește permanent soțul, ca nu cumva lumea să îl creadă pedofil. Dacă își dă seama că o altă femeie, o doamnă y care gândește la fel ca x, ar putea striga la coadă, în magazin, că a descoperit un pedofil, doar pentru că soțul doamnei x stă în spatele unei familii cu copii, încercând să plătească produsele băgate în coș. Aproape că mi-ar plăcea să o pățească, poate așa înțelege că nu orice bărbat singur e pedofil.

Cum recunoști un pedofil? Un bărbat singur e un pedofil?

“Tratatul contine date fundamentale pentru intelegerea fizio-patologiei sistemului reproductive si complexitatea inter-relatiilor neuro-endocrine ale organelor genitale in cadrul relatiei inter-umane, dupa realizarea sexualizarii organismului uman. Riguros stiintific si pe baza unor cercetari originale, autorul descrie tipologia activitatii sexuale, actul sexual in anumite circumstante fiziologice si patologice si factorii endogeni si exogeni care influenteaza sexualitatea.

Aceasta valoroasa monografie aparuta in premiera pe plan national, ofera un documentar stiintific inedit si complex, al problemelor de fiziologie si patologie sexuala care trebuie sa fie realizate la nivel superior in specia umana. Cartea completeaza datele stiintifice de fond existente in literatura, servind la o buna documentare in specialitate.” Academician Prof.Dr. Leon Danaila

Cum recunoști un pedofil? Un bărbat singur e un pedofil?