Printre romani exista un mit bine inradacinat, acela ca locuintele vechi din blocurile ridicate in regimul comunist sunt zdravene, consolidate in caz de cutremur, ca pot fi renovate calitativ pentru a beneficia de un confort demn de timpurile moderne si ca sunt cu mult mai ieftine decat un apartament nou. In fapt, acest mit este demn de a fi distrus, iar cetatenii sa inteleaga ca nu este nimic adevarat in acest sens.

Devenit proprietar de apartament vechi, o persoana isi da seama in scurt timp ca pretul de achizitie nu este deloc mai mic decat in cazul unuia nou, ca structura de rezistenta in caz de catastrofe nu are nimic de-a face cu realitatea si ca, de multe ori, nu il va renova suficient de bine pentru a elimina toate lipsurile pe care o astfel de locuinta le are, cu siguranta. Si totusi, specialistii recomanda ca in cazul in care proprietarul vrea sa-l puna in vanzare, sa faca cateva investitii pentru a obtine profit.

Iata cateva sfaturi utile pentru un proprietar:

  • Se spune ca degeaba se investeste mult intr-o locuinta daca ea nu se afla intr-o zona foarte buna, care sa suscite interesul. Daca se afla intr-o zona modesta, materialele care sunt folosite pentru renovare nu trebuie sa fie foarte scumpe pentru ca nimeni nu va aprecia acest lucru, mai ales cumparatorul care vrea sa ofere o suma mica de bani tinand cont de zona care nu este pe placul lui;
  • Inainte de a remodela interiorul si a face tot felul de investitii, proprietarul va pune la punct reteaua de curent electric antica si uzata. Ar fi pacat sa se varuiasca, sa se puna gresia si faianta, tavan fals, iar mai apoi sa-si dea seama ca va fi nevoit sa sparga peretele pentru a inlocui cablurile electrice. Daca nu are la indemana si isi doreste alegerea unora de calitate, poate sa viziteze site-ul https://www.a2t.ro/cabluri-electrice unde gaseste toate cele de trebuinta printre care se poate numara: cablurile de alimentare, conductorii si cablurile flexibile ideale pentru locuinte.

  • Orice cumparator se uita de cum intra in casa la anumite lucruri importante pentru el: cum este impartit apartamentul, daca are centrala termica proprie, daca ferestrele sunt de termopan, daca in baie si bucatarie exista gresie, faianta, iar blocul este izolat termic. In ultima vreme, cumparatorii nu mai sunt deloc dornici sa achizitioneze locuinta nerenovata si sa o modeleze dupa gustul propriu, ci simt nevoia sa ia totul de-a gata;
  • Multi oameni isi doresc sa aiba un sistem de incalzire profesional, care sa fie eficient si sa ofere casei un aer elegant si rafinat. Usor de integrat in orice camera este panoul radiant electric, cu un design minimalist si modern, ce va reusi sa ia ochii oricarui cumparator priceput, care vrea sa se bucure de confort sporit si de o atmosfera contemporana. Pentru a obtine profit de pe urma vanzarii se poate dota locuinta cu un produs ce poate fi cumparat online aici chiar acum.

Asadar, un astfel de proprietar trebuie sa faca investitii serioase, dar tinand cont de zona in care este plasat apartamentul. Modificarile numeroase, pe care le va face, vor lasa spatiu de manevra si viitorului proprietar, probabil cu o viziune diferita asupra ansamblului.