Când m-am decis să îmi fac primul blog, nici prin cap nu îmi trecea că voi ajunge vreodată să scriu despre carti crestine online, dar iată că s-a întâmplat şi nu regret absolut deloc. Poate că ar trebui să încercaţi voi, măcar din când în când. Sunt un bun exerciţiu de imaginaţie, de cultură generală şi chiar de sortat prietenii.

Ocolim cu grijă acest subiect sensibil şi revenim la cărţile creştine online, căci ele mi-au trezit amintiri pe care nu ştiam că le mai am, mi-au trezit gustul pentru lecturi de alt soi, mi-au trezit dorinţa de a povesti despre subiecte pe care altfel poate că le-aş fi ţinut ascunse toată viaţa.

Trebuie să încercaţi şi voi, fie că sunteţi bloggeri, fie că nu. Alegeţi un subiect oarecare (nu neapărat cărţi creştine online), dar unul cu care să nu aveţi nici o legătură, unul dintr-un domeniu care nu vă spune nimic sau care, în cel mai rău caz, vă lasă indiferenţi. Vedeţi cât şi mai ales cum puteţi scrie.

elefant.ro

Testaţi-vă capacitatea de a învăţa, răbdarea de a vă documenta, puterea de a scoate la lumină lucruri intime, pe care în altă situaţie aţi prefera să nu le spuneţi nimănui. Cu cât veţi exersa mai mult, cu atât vă va fi mai uşor să atacaţi teme ce ieri vă păreau străine, subiecte despre care ieri nu ştiaţi (mai) nimic.

Scrieţi aşa cum face domnul profesor pe blogul său (anitzei-blog), că tocmai m-am întors de la dânsul scuturându-mă de râs. Credeaţi că-i greu pentru o femeie să scrie despre cărţi creştine online, despre motocoase ori despre pompe submersibile? Să vedeţi cât de greu le este bărbaţilor care participă luna aceasta la un mare concurs prin blogosferă, că a venit vremea să scrie despre epilare corporală şi bieţii sunt în mare încurcătură…

Au nevoie de tot curajul din dotare, de toată imaginaţia lumii, de multă documentare şi de scos de la naftalină amintiri mai mult sau mai puţin haioase (a domnului profesor e atât de haioasă, că nu m-am oprit din râs, deşi am terminat de scris un paragraf între timp).

Unii aşa au început, scriind texte în care îmbinau fărâme de amintiri, cultură generală serioasă şi boabe mari de imaginaţie şi au avut surpriza de a vedea cum devin peste noapte mari scriitori de sf, iubiţi şi căutaţi de o lume întreagă. Încercaţi şi voi! Poate că într-o zi veţi descoperi că vă place, că puteţi, că vreţi tot mai mult şi mai bine.

Zâmbesc amuzată (paranteza aceasta este pentru a completa tabloul, că altfel nu mă puteţi vedea) şi îmi imaginez deja cum, peste ani, un mare scriitor de sf mă va căuta şi îmi va mulţumi cu lacrimi de recunoştinţă în ochi. Îmi va povesti cum a citit acest articol, cum s-a ambiţionat şi cum a început să scrie – poate întâi despre cărţi creştine online, despre epilare corporală sau despre rachete aer-aer… :)

PS: Începusem acest articol cu un alt gând în cap, însă degetele şi mintea m-au trădat şi m-au purtat până aici într-o clipită. Vă spun data viitoare ce aveam de fapt de spus… :)