Cum îmi regenerez părul din frunte și cum îl fac să nu mai cadă? se întreba cineva pe internet zilele trecute. M-am gândit imediat că trebuie să fie un bărbat, speriat probabil de faptul că începe să chelească. Femeile cunosc o mulțime de trucuri pentru regenerarea părului și stoparea căderii lui și, chiar dacă nu toate dau roade, se consolează săracele cu idee că au încercat, sunt pline de speranță în viitorul truc, despre care tocmai au auzit la mama, vecina, colega sau vânzătoarea din colț.
espressocafe.ro
De exemplu, eu chiar i-am spus mamei mele săptămâna trecută că îmi cade rău părul. Știți ce mi-a răspuns? ”Gălbenușul de ou e sfânt! Îl pui pe o farfurioară, ca să îți fie comod și ungi cu el pielea capului, insistând în zonele unde crezi că ai probleme. Îl lasi în păr 10-15 minute, după care te clătești bine. La primăvară, de cum apar urzicile, va trebui să te speli la cap cu zeama în care ai fiert 2-3 pumni de urzici”.
elefant.ro

Eu îmi amintesc de serile în care mă băgam în pat cu părul mirosind a gaz dublu rafinat. Era tratamentul miraculos pentru orice problemă a părului, însă avea și o mulțime de neajunsuri. Cel mai grav era că mirosul acela nu dispărea până când nu te spălai bine cu șampon. Dacă se întâmpla să te trezești seara cu gașca de prieteni la ușă, deciși să te scoată la un bar, la un chef, la distracție, garantat înjurai gazul folosind toate expresiile cunoscute sau încă neinventate.

Cândva, bătrânele credeau în puterea miraculoasă a apei de ploaie. Poate chiar aveau dreptate să o ridice în slăvi. Aveau părul des, curat și cu puține fire albe, până târziu, spre apusul vieții. Se spălau cu apă de ploaie și săpun de casă, se limpezeau cu apă de ploaie amestecată cu câteva picături de oțet. E drept, nu mâncau toate porcăriile pe care le mâncăm noi, nu știau ce este stresul, nu își distrugeau părul cu vopsea și alte tratamente menite să ne înfrumusețeze. Încă mai există oameni care se spală cu apă de ploie și săpun, deși eu mă îndoiesc că apa aceea e bună de ceva, dacă ne gândim cât de poluată este atmosfera.
evomag.ro
Coșmarul copilăriei mele era anunțul lunar al mamei: ”vai, ce ți-a crescut părul! hai să te tund puțin, să se regenereze!”. Regenerat sau nu, părul meu era întotdeauna foarte scurt tuns, aproape indecent de scurt, spre deosebire de al unui coleg de muncă al tatălui meu, care avea calviție de la frunte și până în creștetul capului. Își lăsase părul lung în părți și acoperea chelia cu el, spre amuzamentul copiilor. Acum văd că se merge pe sinceritate, pe transparență și pe ideea de îngrijirire prin tunderea cât mai scurtă a părului, mai ales la bărbații care au calviție.

Aștept cu nerăbdare reacția voastră. Destăinuim câteva trucuri pentru regenerarea și stoparea căderii părului?