Atunci cand avem o locuinta la tara ne dorim sa avem parte de tot confortul si toate utilitatile. Si pentru ca treburile gospodaresti nu se termina niciodata ne dorim sa sa ne eficientizam timpul cat mai mult, achizitionandu-ne astfel anumite utilaje si unelte pentru a ne usura munca.

Una dintre cele mai mari probleme intr-o zona rurala este accesul la o retea publica de apa. Si dupa cum bine stim, apa este un element important de care nu ne putem lipsi nicidecum.

Astfel ca avem nevoie de un foraj executat corespunzator pentru a putea avea acces la apa.

Insa, nu este o procedura usoara si nu poate fi executata de oricine, iar vecinul care se ofera sa sape el un put ca sa ne ajute nu este o idee buna, mai ales daca nu are experienta. Deci, cine poate realiza acest proiect, cum se executa corect un foraj si care sunt pasii ce trebuie neaparat urmariti? Ne poate ajuta firma de foraje EcoDrill.

La cine sa apelam atunci cand avem nevoie de un foraj?

Nicidecum la vecinul care desi se ofera sa ne ajute, nu are experienta in domeniu. Este necesar sa apelam la o echipa specializata in domeniu, care are experienta pe aceasta nisa, care stie exact cum sa execute un foraj de calitate si rezistent in timp. Eco Drill este o firma specializata in foraje, care ofera astfel de servicii si care se deplaseaza oriunde in tara pentru a construi puturi. Au la activ peste 1000 de foraje executate, deci experienta isi spune cuvantul.

Cum se executa corect un foraj si care este cel potrivit

In primul rand puturile de apa sunt de 2 tipuri precum cel de mica adancime si cel de mare adancime. Echipa Eco Drill va recomanda de la bun inceput putul de mare adancime, acesta fiind mult mai sigur din mai multe puncte de vedere.

Chiar daca din cel de mica adancime, apa va fi obtinuta foarte usor, exista un risc foarte serios de contaminare. Panza freatica poate contine substante toxice si impuritati care, imediat ce vor ajunge in apa, aceasta nu mai poate fi folosita pentru consum imediat, fiind contaminata. Chiar daca sunt mai greu de executat, puturile de mare adancime sunt sigure. Aici nu exista risc de contaminare pentru ca nu exista impuritati organice. Un specialist in domeniu va trebui sa tina cont de acest important aspect pentru ca lucrarea sa fie de calitate.

Care sunt pasii pe care o firma cu experienta ii urmareste pentru a executa corect forajul

Litologia solului. In functie de acest aspect, Eco Drill va sti de la bun inceput cum va executa forajul.

Concret, pentru forajele de apa se utilizeaza 2 sisteme distincte, care vor varia in functie de litologia solului, dar si de zona una va fi executata lucrarea.

Spre exemplu sistemul de foraj hidraulic cu circulatie de fluid este utilizat acolo unde solurile sunt moi precum nisip, pietris, argila. Acestea se gasesc mai des in Vrancea, Bucuresti, Satu-Mare, Braila etc. Sistemul de foraj uscat cu ciocan de fund este utillizat acolo unde solurile sunt semidure si dure precum marmura, granit, roca, calcar. Acestea se gasesc mai des in Neamt, Constanta, Tulcea, Brasov, Maramures etc.

Practic, echipa Eco Drill se poate deplasa oriunde in tara, avand la dispozitie utilajele necesare pentru ca tipul de foraj sa fie executat corect. Asadar, pentru astfel de servicii alegeti o echipa profesionista, pentru servicii de calitate, asa cum este Eco Drill.

Date de contact: office[@]ecodrillforaje.ro