De câteva zile mă simt atât de obosită, încât simt nevoia să dorm non-stop. Am exagerat iar, m-am înhămat la prea multe treburi şi acum plătesc.După cum era de aşteptat, de câte ori am încercat să dorm, telefoanele au început să sune, interfonul să zbârnâie la ore nepotrivite,  activităţi urgente au apărut din senin şi eu a trebuit să le rezolv. Dar când curierul mi-a spus că soseşte în câteva minute la uşa mea, am sărit ca arsă din pat, uitând de somn, uitând de oboseală. Mi-a adus cartea Casa molimei, de Jim Crace, pe care mi-au trimis-o cei de la editura All. Le mulţumesc mult. Îi mulţumesc şi Dianei, de la care am câştigat-o.

Am stat până la ora 2 noaptea să îi scriu lui Ionuţ nişte referate, ca o mamă bună ce sunt. Acum vă pot spune absolut orice doriţi despre caltaboş, de la subprodusele din care este fabricat şi până la modul în care trebuie depozitat. Ştiu exact care este reţeta, care sunt defectele de fabricaţie, temperatura în procesul de fabricaţie şi schema tehnologică.

De ce l-am ajutat, în loc să îl las să îşi facă singur temele? Pentru că mi-a spus cât de puţin importante erau aceste referate şi cât de obosit se simte după petrecerile din ultimele zile. Dar în această dimineaţă, într-o proastă dispoziţie sufletească, m-a anunţat că la sfârşitul anului şcolar trebuie să prezinte un proiect legat tocmai de materia la care l-am ajutat cu referatele.

Nu a fost prea cinstit din partea lui. I-am cerut ca diseară să ştie despre caltaboş măcar atât cât ştiu eu acum, după munca de câteva ore la acele referate.

În încheiere, aş vrea să vă cer sfatul. Am o problemă legată de Poşta Română. Raluca mi-a trimis acum două luni nişte manuale şcolare pentru pregătirea de bac a lui Ionuţ. Problema este că acele manuale nu au ajuns încă la mine, dar nici la Raluca nu s-au întors. A aruncat hârtia care dovedea că le-a trimis şi acum nu avem nici o idee despre cum am putea recupera cărţile. Ştie cineva ce se poate face?