Skip to main content

Cum deblocăm ușile din lumea modei

Trecuseră mulți, prea mulți ani de când nu mai urmărisem la televizor vreo paradă a modei. Nu știam că anumite uși s-au blocat, că nu se mai poate intra sau ieși din casa modei, dacă ai îndrăzneala de a mânca o înghețată sau o gogoașă. Surpriza pe care am avut-o urmărind astăzi fragmente din mai multe prezentări de modă ale marilor case m-a lăsat fără glas, la propriu. Știam că se caută modele tot mai slabe, dar nu m-aș fi așteptat ca ele să arate a femei subnutrite. Unele sunt de ”ferească Dumnezeu” și trei cruci mari, pe cuvânt.

Li se vede absolut fiecare os al corpului, picioarele par să se împleticească în mers, ca și cum ar avea forma X, iar pantofii cu tocuri atât de înalte le silesc să meargă îngenunchiate cumva. Mi-au dat impresia că stau să se rupă, așa cum se rup crengile uscate, la cea mai mică adiere a vântului. Renumitele mărimi 90-60-90, care mie oricum mi s-au părut mereu exagerat de exigente, au rămas doar o amintire a celor trecuți de o anumită vârstă. Astăzi, în lumea modei nu poți deschide ușa dacă nu ai 60-50-90, dacă nu ești anorexică sau pe cale să devii.

Cum deblocăm ușile din lumea modei? Ce este de făcut pentru ca nebunia trupurilor descărnate, prezentate ca fiind exemplu bun de urmat, să fie stopată? De ce lumea modei nu își mai deschide ușile pentru fetele care arată cu adevărat bine, care sunt hrănite și scoase la soare? Omenirea trăiește o mare minciună, o tragedie. Probabil lumea modei nu mai dispune de bani pentru a cumpăra materiale, să poată îmbrăca fetele care au măcar 90-60-90, probabil criza economică mondială a afectat până și această industrie, cândva înfloritoare.

Nu vă panicați! Am găsit soluția ideală pentru deblocari usi din lumea modei. Le putem trimite fotomodelelor cornul și laptele pe care școlarii noștri le-au disprețuit, le putem trimite creatorilor de modă draperiile vechi, înflorate, sclipitoare, la care până și bunica a renunțat. Vom apela de urgență la o firmă serioasă, care are experiență în deblocări uși, pentru a rezolva orice problemă, pentru a permite hranei, soarelui și rațiunii să intre în lumea modei, să salveze fetele din coșmarul pe care îl visează.

Știu că, de obicei, această firmă activează în București și în zonele din jurul capitalei, însă am convingerea că i-am putea convinge să trimită echipe care să deblocheze ușile marilor case de modă, în cazul în care am apela mai mulți la numărul de telefon afișat pe site-ul deblocari-usi.net. O astfel de petiție, fără precedent în lume, ar putea schimba mentalități, ar permite intrarea fetelor sănătoase în casele de modă, ar schimba aspectul scenelor pe care se perindă acum copile nefericite, ce abia se țin pe picioare.

Sunteți alături de mine în această încercare?

10 thoughts to “Cum deblocăm ușile din lumea modei”

  1. Eu zic ca principalii vinovati sunt aceste fete si parintii lor. Modellingul se incepe pe la 16 ani (poate chiar mai repede), cum pot parintii sa-si lase fata sa se infometeze de la varsta asta??! Si ele cum se lasa exploatate in halul asta?

  2. Dincolo de lumea modei, care mi-a atras atenţia în articolul tău, văd de fapt o firmă care se ocupă cu deblocatul uşilor. Bună treabă, mi-am zis. Nu ştii niciodată când te uiţi neprietenos la uşa ta, mai ales după ce vreun vecin prietenos, de astă dată, ţi-a făcut-o varză până a reuşit să o deschidă. Dacă a reuşit, că toate sunt metalice acum. Dar realizezi responsabilitatea lor, a firmei? Nici nu vreau să mă gândesc. Cum verifică ei că proprietarul e chiar proprietarul şi nu vor fi la îndemâna celor cu intenţii…nu prea bune. Articolul tău m-a pus pe gânduri. Oare eu ce as face?

  3. …ei, e vina mea că nu am citit tot când am accesat pagina lor. Bravo lor, altfel era ca în relatarea lui Cabral când un vecin au ajutat pe unii să schimbe uşa celui plecat în concediu.

  4. :) Îmi aduc aminte!
    Mi-am cerut voie, la o prezentare de K, să ies la o ţigară, afară pe hol. Doamna amabilă a vrut să-mi aducă o cafea, dar cum deschisesem geamul, uşa s-a trântit şi încuiat pe dinăuntru. Telefon, chei de la maşină, sacoul, aparatul meu, toate erau înăuntru.
    M-am scărpinat pe chelie şi mi-am adus aminte că în buzunarul de la spate îmi rămăsese de cu seară cardul de la Cora. În vreo 2-3 minute am deschis uşa aia imbatabilă de 1500 de euro, mai ales că doamna tremura în halatul vaporos, cred că de frică să nu tragă vecinii cu coada ochiului! Evident n-am făcut nici o vânzare! Dar măcar mi-am recuperat toate cele! :)

  5. Fetele care prezintă moda, după un prânz îmbelşugat, adică la care au mâncat şi ele cîteva firimituri, se duc la baie, ca să vomite forţat. Şi pentru a se mai ţine pe picioare iau niscai pastile. De aici, la droguri, trecerea e firească. Zâmbetele lor sunt doar de formă. Nu mai pun în discuţie ce trebuie să facă pentru a ajunge într-o casă de modă mai răsărită…

Leave a Reply