Acum foarte multi ani, isi cumparase prietena mea o imprimanta. Nu facea pe atunci afaceri, nu avea trebuinta (dupa parerea pe care am avut-o in ziua aceea), ci o luase cu gandul sa scoata fotografiile pe care le facea non-stop copiilor cu telefonul. E drept, telefonul era foarte “destept” pentru acele vremuri. Ne-am jucat intreaga zi, de parca si noi am fi fost copii. Ne-am pus cornite in poze, inimioare, tot felul de bazaconii, caci se putea si era distractiv. Pana in clipa in care a descoperit ca un cartus nu tine atat de mult pe cat isi imaginase ea.

Afland ca nepotul meu s-a decis sa isi arunce un ochi pe internet, pe la imprimante foto, m-am gandit ca ar fi cazul sa ne informam temeinic, caci habar nu aveam cum am putea alege imprimanta perfecta, cea care sa nu coste o avere si totusi sa faca treaba buna. Asa am ajuns pe CISSmarket, magazinul de unde poti lua imprimante office, multifunctionale, imprimante foto sau orice alt tip de imprimanta ai dori. Mi-a placut mult prezentarea lor: ” La CISSmarket ne place să spunem că imprimanta cea mai bună este cea care tipărește ieftin. Și vindem numai imprimante care vă pot ajuta să tipariți de pana la 20 de ori mai ieftin“.

Cum alegi imprimanta perfecta? Clar, in functie de nevoile pe care le ai, in primul rand. Indiferent de felul imprimantei pe care o dorim, un lucru nu trebuie uitat: la CISSmarket, imprimantele au un sistem de alimentare continua cu cerneala, de 400, 500 sau 600 ml de cerneala (in functie de model), adica echivalentul a pana la 112 cartuse obisnuite de cerneala. Economie adevarata, daca ne gandim ca un cartus tine foarte putin si costa foarte mult.

Ne-am intrebat daca sa alegem o imprimanta sau un multifunctional. Un prieten al nepotului meu spunea ca multifunctionalul stie sa faca mai multe treburi, dar pe niciuna nu o face foarte bine. Tinand cont de faptul ca nepotul meu cauta perfectiunea intre raportul calitate-pret, consider ca i-ar fi mai utila o multifunctionala, caci ar putea utiliza si functiile de scanare sau copiere, fara sa umple casa de “jucarii”, dupa cum le spune sora mea.

xp-315

Un multifunctional din gama de mijloc, cumparat doar pentru uz propriu, pentru acasa, chiar daca nu are cea mai mare viteza, isi poate face foarte bine treaba pentru care a fost achizitionat, fara sa coste o avere. Din aceasta gama, am aflat ca cele mai recomandate multifunctoinale sunt Epson Stylus SX200/205/210/215 si Epson Stylus SX400/405/410/415, fiabile in timp, silentioase si performante.

Mai ramanea sa ne decidem daca sa aleaga inkjet sau laser. Cautand pe internet informatii despre ele, am aflat ca este de preferat inkjet-ul, deoarece poate tipari atat alb-negru, cat si color, atat pe hartie normala, cat si pe hartie foto, ocupa mai putin spatiu si este mult mai convenabil la pret. Am inteles ca laserul tipareste in general doar alb-negru, caci numai modele foarte scumpe ofera si tiparire color si, in general, o fac numai pe hartie normala.

Daca aveti ceva sfaturi pentru noi despre cum poti alege imprimanta perfecta, acum este momentul sa ne ajutati, inainte ca noi sa dam comanda, caci sigur nepotul meu va cumpara de la CISSmarket.