Pentru a face o investitie buna si de durata, atunci cand cumperi o bicicleta trebuie sa stii anumite lucruri.

1. De ce ai nevoie de o bicicleta

In cazul in care nu stii exact raspunsul, atunci trebuie sa stii cate ceva despre diferite tipuri de biciclete.

Bicicleta de curse – este cea mai usoara, cea mai rapida dar nu si cea mai confortabila. Daca ar trebui sa mentionam un dezavantaj, acesta ar fi fragilitatea ridicata insa tinand cont ca este realizata special pentru drumuri asfaltate, acesta nu este deloc un dezavantaj. Asadar, daca vrei sa te antrenezi, sa-ti mentii fizicul in forma sau vrei sa participi la curse alaturi de alti biciclisti, atunci aceasta este bicicleta de care ai nevoie.

Bicicleta de ciclocross – conceputa in special pentru curse, aceasta atinge viteze foarte mari si este foarte rezistenta la fortari puternice. Datorita calitatii off-road acest tip de bicicleta are rezistenta crescuta a rotilor si cadrului, franele sunt foarte puternice iar rotile mai mari. Fie ca vrei sa mergi prin oras, padure sau excursii lungi, cumpara un ciclocross si te vei bucura de adrenalina.

Mountain-bike – o bicicleta extrem de performanta ce poate fi folosita la doua tipuri de curse si anume coborare si cross. La inceput aceasta bicicleta a fost folosita pentru a cobori muntii, iar mai tarziu a aparut cross-ul. Insa, bicicletele folosite pentru cele doua tipuri de curse au destul de multe puncte in comun.

Daca ai nevoie de o bicicleta de oras cumpara un hardtail. Pentru drumetii la munte, coborari pe teren accidenta si pentru confort pe bicicleta alege un model full suspension.

2. Dimensiunea bicicletei

Pentru randament si confort ridicat, bicicleta trebuie sa fie in concordanta cu inaltimea biciclistului. Dimensiunile existente sunt exprimate fie in inch (14, 16, 18, 19, 20, etc), fie in centimetri (50, 52, 54, 56, etc), fie in litere (XS, S, M, L, XL). Deci nu trebuie sa va faceti griji, exista o bicicleta pe marimea fiecarei persoane.

3. Ce suma sa cheltuiesti pe o bicicleta

Desi exista anumite mentalitati, este indicat sa nu luati in considerare nici una dintre ele. Puteti cumpara o bicicleta care sa arate bine, sa fie confortabila si rezistenta la o anumita suma de bani sau puteti plati o suma mult mai mare pentru acelasi lucru. De asemenea, va puteti achizitiona o bicicleta la o suma mult mai mica insa in acest caz exista toate sansele sa o tineti mai mult prin service-uri. Pretul reflecta in primul rand calitatea, asa ca nu va lasati influentati de cel mai mic pret de pe piata, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l alegeti pe cel mai ridicat….trebuie sa alegeti o varianta de mijloc iar e365.ro este aici pentru a va ajuta.