Nici dacă trăiam în Africa sau în nu ştiu ce altă zonă săracă a lumii nu m-aş fi enervat atât de des din cauza curentului electric. Poate nu aş fi avut şi atunci lucrurile erau clare şi foarte simple. Dar când am un abonament la Electrica, pe care îl plătesc la timp, de ce trebuie să îmi facă dumnealor surprize neplăcute tot timpul?

De aproape o lună, la cea mai mică adiere de vânt, la cea mai mică ploaie, uneori şi când este senin, aparent fără motiv, curentul electric dispare, cade, este tăiat…, naiba ştie.

Dimineaţă am reuşit să stau la calculator aproximativ o oră, timp în care am scris un articol şi am citit mailurile. Nu numai că îmi macină nervii, de  teamă să nu mi se strice calculatorul, dar nici nu pot face ceea ce îmi propun.

Astăzi tocmai încheiam articolul când a căzut curentul. Am fost nevoită să aştept o oră, până când a reapărut, m-am grăbit să public articolul fără să mai verific dacă are greşeli, de frică să nu rămân iar “pe întuneric”. Şi bine am făcut, pentru că nu a mai durat un sfert de oră şi a căzut iar.

Acum o oră, povestea s-a repetat. Şi nu se întâmplă doar la mine, nu doar în blocul meu, ci pe toată strada, poate chiar şi mai departe. Nu vreau să procedez ca pensionarele care telefonează la toate instituţiile statului când se întâmplă aşa ceva, în consecinţă procedez în felul meu. Îi înjur şi iar îi înjur…