Se urcă Mihai în mașină, pornește motorul, își pune centura de siguranță și așteaptă să se dezaburească puțin geamurile ca să poată pleca. La un moment dat se deschide ușa din stânga. Tipul, un necunoscut, se urcă lângă Mihai și salută:
-Hi, pal!
Mihai, încorsetat de centură și clar șocat de apariția neașteptată, rămâne o clipa nemișcat, după care își aduce aminte că e român. Deblochează centura, coboară din mașină, deschide ușa pasagerului și strigă la scoțianul mort de beat/drogat. Omul nu înțelege decât jumătate din ce i se spune, pentru că cealaltă jumătate sunt numai înjurături în română, dar coboară ridicând mâinile, semn că nu are intenții agresive.

Nu e prima dată când ne trezim cu necunoscuți în mașină. Cu vreo doi ani în urmă, când Mihai avea clavicula ruptă și nu putea conduce, un prieten al fiului meu s-a oferit să mă ducă la serviciu. A pornit mașina și m-a așteptat. În fața mea s-a strecurat o tânără grăbită. I-am făcut loc, fără să bănuiesc că se va urca în autoturismul care mă aștepta pe mine. S-a așezat lângă șofer și l-a rugat să o scoată în strada principală. A., băiat rușinos și cu bun simț, a acceptat, rugând-o numai să se mute pe bancheta din spate, să pot sta eu în față. A dus-o până în centru, însă ea tot nu ajunsese la destinație și insista să mai înainteze încă puțin, încă puțin, așa ca A. a lăsat rușinea deoparte și i-a cerut să coboare.

La vreo jumătate de an de la această întâmplare, într-o dimineață, ne-a trezit din somn nepotul meu.

-Băi Mihaie, coboară puțin, că e unul la mine în mașină. Doarme.

Nepotul avea o problemă la geam, așa că îl lipise cu bandă izolieră. Mașina era ușor de deschis. Coborâm și găsim un scoțian “prăjit” bine. Se trezise între timp, dar nu voia sub nici o formă să se dea jos din mașină. Îi era somn. Nepotul trebuia să plece la muncă, se grăbea, noi nu voiam să facem scandal, așa că soluția a fost să sunăm la poliție. A venit imediat un echipaj. L-au dat jos din mașină și l-au băgat în duba lor. Mihai a întrebat ce se va întâmpla cu tânărul scoțian, dacă îl vor aresta.

-Nuuu! Îl ducem la spital, să își revină, a fost răspunsul polițiștilor.

Cam așa e cu mașinile în UK și cu necunoscuții în mașini.