Se anunţă vremuri grele. Specialiştii ne trimit avertismente zi de zi, dar suntem prea grăbiţi pentru a le vedea. Şi cine să-i mai creadă? În ochii mei şi-ai tăi, tot specialistu-i saltimbanc. Face studii şi dă verdicte, apoi tot el e cel ce le dezminte, în aşa fel încât mintea omului de rând să nu mai priceapă nimic. Aduni ce îţi convine din orişice curent, ajungând astfel mai eclectic decât Cicero. Există o singură problemă. De câte ori vorbim despre curent, gândul te duce la factura mult prea umflată şi la frigiderul prin care în zadar cauţi vreun desert. E gol, aşa cum gol îţi e şi sufletul de-atâta pătimire.

Vrei să crezi că cineva glumeşte, că ţi-a ascuns cărniţa de friptură prin cine ştie ce cotlon al monstrului luat în rate, prea mare pentru nimicul ce pui la îngheţat. Deşi îţi pare explorabil, nu reuşeşti să găseşti prin el decât un fir de pătrunjel uscat, vreo două ouă ştampilate-n roz şi, cu puţin noroc, un fund de salam. Îl priveşti extatic, îl adulmeci, îl strângi bine în pumn, de teamă că dispare, furat de pisica flămândă ce ţi se plimbă printre picioare miorlăind.

De afară, tabloul poate părea idilic, însă doar tu ştii cu câtă suferinţă ai scrijelit pe un perete însemn după însemn, eroic, în zilele în care prin frigider nu bătea vântul. Îţi spui în gând, cu dinţii încleştaţi, că cel mai bine ţi-ar fi dacă vreunul dintre specialiştii ce dau avertismente ţi-ar vira şi ţie în cont cât de-un covrig, că printre câinii de la bloc nu ai găsit nici unul să şi-l poarte-n coadă. Închizi uşa la frigider, pregăteşti un aliniament perfect, care să te ducă pe drumul cel mai scurt în dormitor, să nu ratezi reclama la seminţele cu sare şi te arunci dezamăgit în patul plin de firimituri.

Dacă vreţi să vedeţi ce texte au scris ceilalţi participanţi cu duzina de cuvinte, clic pe linkul spre psipsina.

Dacă vreți să vedeți ce texte am scris până acum pentru SuperBlog, vă invit pe doaronline.