In orasul lor se anunta un eveniment artistic cum nu le mai fusese dat pana atunci sa vada. Baiatul, curios ca orice pustan de varsta lui, se invartea pe langa cortul care il cucerise prin designul modern. Intr-un final, si-a luat inima in dinti si s-a apropiat de barbatul bronzat care parea sa se ocupe de ultimele retusuri. Din vorba in vorba, a aflat ca acel model de cort se numea Dom si era creat de catre o firma importanta, Pacific Domes, care gandise totul pana la cel mai mic amanunt, pentru a oferi alternative sigure si prietenoase cu mediul.

Dom, cortul in care urma sa se desfasoare evenimentul, fusese cumparat de curand tocmai pentru ca oferea cea mai rezistenta forma arhitecturala, avea membrane rezistente la orice conditii meteo si puteafi transportat fara masini de mare tonaj. Baiatul era numai ochi si urechi, de parca de asta ar fi depins viata lui. Visa la clipa in care va fi mare si isi va putea inchiria sau chiar cumpara un cort Dom, poate isi va deschide o afacere micuta, un fel de spectacole de genul celui pe care tocmai se pregatea sa il vada sau un camping de lux, amplasat intr-o zona pitoreasca.

Barbatul bronzat ii povestea baiatului despre locurile prin care umblase cu acest cort eveniment, atat de impunator, despre oamenii pe care ii intalnise, despre spectacolele pe care le daduse, facand ca mintea copilului sa zboare tot mai cutezator, desi nu spectacolul in sine il interesa pe copil, ci aceste corturi fabuloase. Cand si-a dat seama, barbatul a adus un pliant din care zambeau spre soare fel de fel de corturi moderne, cu un design fantezist si fascinant. Erau acolo corturi Stretch, inspirate de corturile beduinilor despre care micutul abia invatase cate ceva la scoala, parca potrivit sa se muleze pe curtea casei lor de vacanta.

Mult i-au placut copilului si corturile Marquee, un soi de cort ce isi avea originea in clasicele corturi cu care tatal lui mergea la pescuit. Afland ca aceste corturi puteau fi unite intre ele, pentru a forma si alte structuri, potrivite nevoilor celor care le foloseau, copilul aproape ca incepuse sa topaie de nerabdare. Ar fi vrut sa ramana langa barbatul comunicativ, care ii explica in detaliu tot ceea ce stia despre aceste corturi, ar fi vrut si sa ajunga acasa pentru a le povesti parintilor despre ceea ce aflase si despre dorinta lui de a avea, macar pentru o zi, un Dom sau un Marquee. Ce credeti ca a ales sa faca?