De la an la an, căldurile verii sunt tot mai mari, soarele este parcă tot mai neprietenos cu corpul uman, oraşele au parcă mai puţini copaci care să umbrească pământul, străzile sunt arhipline de maşini, iar noi, oamenii, suportăm tot mai greu canicula. Mulţi dintre noi nici nu mai concep viaţa fără un aparat de Aer Conditionat în casă. Chiar şi când ieşim cu treburi prin oraş în miezul zilei, ştim că există locuri unde ne putem adăposti de arşiţă – magazine mai mari sau mai mici, terase, mall-uri… (ocazia perfectă pentru doamne să se bucure de shopping, iar pentru domni să se bucure poate de o bere, chiar şi nealcoolizată).

Dar ce facem pe litoral? Dacă studiem ofertele, observăm că toţi promit nu doar marea cu sarea, ci şi condiţii de cinci stele, climatizare optimă, ventilatie maximă. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa, după cum a aflat nepotul meu în această vară. Vila unde a fost cazat vreme de o săptămână arăta bine, oferea tot ceea ce fusese promis, ba chiar şi câte ceva în plus. Oare a fost norocos sau am ştiut noi să alegem pentru el? Cert este că prietenii cu care s-a întâlnit în respectiva staţiune nu au fost la fel de norocoşi, spre uimirea şi revolta noastră, a tuturor celor de acasă.

După două zile petrecute într-un hotel scump, tinerii au preferat să îşi doarmă nopţile înghesuiţi în camera unde era cazat nepotul meu, deşi părinţii lor plătiseră bani grei pentru o locaţie de lux. Concret, tinerii au descoperit că faimosul hotel în care se instalaseră avea mult lăudatul aer condiţionat defect. Se întorceau de la plajă şi, în loc să se bucure de răcoarea camerei, bieţii de ei făceau eforturi cumplite pentru a rezista în condiţii de saună. “Noi am chemat un meseriaş să repare aerul condiţionat. A funcţionat câteva zile şi s-a stricat iar”, a fost răspunsul primit de părinţii revoltaţi.

Domnilor hotelieri de pe litoral sau de oriunde altundeva, nu uitaţi că de mulţumirea clienţilor depinde succesul afacerii voastre! Atunci când vedeţi că un lucru nu merge bine, nu mai staţi pe gânduri. Ceea ce nu poate fi reparat trebuie schimbat, dacă doreşti să nu îţi strici renumele. Există firme care oferă tot ce ţi-ai putea dori în materie de aer condiţionat (casnic sau industrial), ventilatoare, climatizare şi chiar încălzire, servicii profesionale de montaj, service, garanţie şi post garanţie, la preţuri atât de mici, încât oricine îşi poate permite să apeleze la ele. De ce să îşi pierzi clienţii, când ai putea face o mică investiţie ce îţi va fi de folos pe termen lung?

ftxs25k-f04

Ascunsă în umbra casei, simt nevoia să repet acest îndemn tuturor celor care promit condiţii optime şi nu le oferă, tuturor celor de care depinde confortul altora, fie că este vorba despre hotelieri, fie că este vorba despre angajatorii de oriunde. Fără să vreau, gândul mă duce spre brutăria din faţa blocului meu, locul în care angajaţii se sufocă, pur şi simplu, căci în micuţa încăpere în care lucrează există doar un ventilator care nu poate face faţă căldurii înăbuşitoare. Fără să vreau, mă întreb cât de greu i-ar fi unui patron să creeze condiţii bune de lucru angajaţilor săi, mai ales că există firme precum Vollmax Distribution, ale cărei servicii şi preţuri sunt imbatabile.

logo