Nicaieri nu e ca acasa. Dar, cu toate acestea, la hotel te simti regeste, ai parte de rasfat si pentru acele unitati care au atins cota de confort pentru tine, cu siguranta ca impactul a fost atat de mare incat iti vei dori sa imprumuti ceva concepte. Exista anumite lucruri ce le poti integra in casa, pentru ca nivelul de confort de zi cu zi sa fie unul imbunatatit. Din aceasta clasa fac parte si prosoapele.

Stiai ca…

In alegerea de prosoape hotel conteaza fiecare detaliu. Daca firul de bumbac este rasucit si deschis la capat, daca firul este simplu, daca este fir dublu si astfel prosopul poate absorbi mai bine, deci va fi mai rezistent – astfel de exemple demonstreaza varietatea de detalii ce vor conta.

Poate ca nu vei cere furnizorului de prosoape sa iti aduca mai intai de toate mostre ale materialelor disponibile – asa fac hotelierii cand trebuie sa isi aleaga stocul de astfel de produse. Insa cu siguranta ca ai putea sa fii atent la anumite aspecte. Daca cusatura este dubla pe cele 4 laturi, prosopul nu se va rupe usor, ceea ce inseamna un plus la rezistenta.

De asemenea, este indicat sa fii atent la gramaj. Densitatea unui prosop, adica greutatea lui, determina si rezistenta, dar si puterea sa de absorbtie. Cu siguranta ca ai observat cat de greu este un prosop de hotel. Desigur ca, in uz casnic, sa optezi pentru astfel de prosoape inseamna un dezavantaj cand vine vorba sa le speli si sa le usuci. Dar confortul merita orice sacrificiu.

Alte referinte

Un set complet de prosoape inseamna unul de baie cu dimensiuni de 70×125 cm, unul special pentru maini, cu dimensiuni de 50x90m si nu in cele din urma unul de fata, cel mai mic – 30×30. Poate ca ti se par detalii, insa trebuie sa stii ca si folosirea corecta a acestora determina rezistenta. Nu este nici igienic sa te stergi cu orice tip de prosop sau cu unul pe tot corpul.

Urmele de machiaj, spre exemplu, imprimate pe prosopul de baie se vor sterge exrem de greu, vor afecta asadar calitatea prosopului iar pierderea per total este mai mare, decat daca ai folosi corect tipul de prosop.

Iar cand vine vorba de culoare, hotelierii merg mereu pe ideea de alb. Asta pentru ca albul induce starea de bine si de relaxare, de confort, impunand ideea de curatenie absoluta, de imaculat. Pentru interes casnic, prosoapele pot fi alese dintre cele mai colorate. Pana la urma o pata de culoare in decorul baii este binevenita.

De evitat sunt insa acele prosoape care au doua culori sau modele printate doar pe o parte din suprafata. Acestea se vor dovedi a fi cel mai greu de intretinut, intrucat culoarea poate sa se stearga la spalare, in timp ce restul prosopului ar putea sa o absoarba. In schimb, de mare efect sunt combinatiile de culori, una in tonul baii si o alta in contrast cu aceasta.

Alegerea prosopului de baie inseamna grija pentru tine, pentru confortul tau, deci merita foarte bine cantarit fiecare detaliu.