Joi după-amiază, după o ploaie de câteva minute, a apărut pe cerul Ploieştilor un curcubeu uluitor, cum nu mai văzusem din copilărie. Nu mă întrebaţi de ce nu l-am pozat. Am stat să îl admir.  Nu ştiu ce efect are asupra voastră curcubeul, dar mie îmi aduce bucurie, mă face să fiu iar copil pentru câteva minute. Profit de această stare pentru a pregăti o nouă ediţie a jocului Happy weekend.

 

happy weekend

 

 

Când eram copil, nici un creion nu rezista prea mult în penarul meu. Îmi plăcea să fac rochiţe din lemnul rămas după ascuţirea lor. Un prieten pădurar s-a gândit să îmi ofere nişte creioane colorate care să nu dispară la fel de repede. Dar cum fac să le bag în penar?

creioane

 

Cu ajutorul acestor creioane am colorat o casă din Irlanda, pentru ca oamenii de acolo să se înveselească văzând-o.

 

 

casa colorata Irlanda

 

Le-am colorat şi ghetele. În acest fel, cei care nu merg cu nasul pe sus căutând doar curcubee, nici cu spatele drept şi privirea înainte, văzând doar case mov, ci merg aplecaţi, cu capul în jos, să îşi poată bucura privirea.

 

ghete colorate

 

Mi-a sărit în ajutor bunul meu prieten, ursul polar Victoraş-Pictoraş (sau asta e din alt film?), cu pensula lui magică.

 

urs polar

 

Împreună, am reuşit să facem cel mai frumos curcubeu, cel care poate fi văzut doar în ochi de femeie sigură pe ea, femeie frumoasă şi mândră.

 

ochi fantezie

 

Aţi trăit vreodată cu impresia că este simplu să desenezi ochiul unui om? Priviţi aici, pentru a înţelege complexitatea acestei arte.

 

cum se deseneaza un ochi

 

La insistenţele ursului polar, am acceptat să o aranjăm puţin şi pe Emona Lisa, care era cam demodată.

 

emona lisa

 

V-am spus vreodată ca am foarte mulţi prieteni? Unul dintre ei, filipinez la origine, m-a invitat la o plimbare cu noua lui motocicletă, aşa că vă las să vă bucuraţi de această zi însorită.

 

motocicleta in filipine

 

Să aveţi un weekend de vis, plin de culoare şi bucurie!

 

Dacă sunteţi părinţi, copiii voştri au între 12 şi 16 ani şi vă doriţi o tabară internaţională de limba engleză pentru ei, nu uitaţi de concursul de pe blogul Ioanei Budeanu.

Dacă vreţi să îmi daţi o mână de ajutor la concursul organizat de Libris, nu uitaţi să îmi lăsaţi un comentariu la cele 10 motive. Mai multe comentarii, mai multe şanse de câştig.

Particip la jocul Happy weekend, organizat de Elly. Astăzi, ediţia cu numărul 15 din 2013.

 

Imaginile sunt luate de pe fb şi pinterest.