Skip to main content

Credite pe termen scurt pentru nevoi financiare urgente

Am nevoie de un împrumut rapid! De unde iau bani?

Am oprit centrala termică în urmă cu vreo trei săptămâni, odată cu venirea primăverii, convinşi că am scăpat de frig. Imaginaţi-vă revolta ce m-a cuprins alaltăieri dimineaţă, când am auzit centrala pornind în timp ce soarele parcă dorea să topească geamurile casei. Abia când am ajuns în bucătărie am înţeles că nimeni nu o pornise, ci o luase ea razna. Speriată, am oprit gazele şi am scos totul din priză. Degeaba. Centrala continua să  scoată sunete ca şi cum ar fi funcţionat. Cu banii nu stăteam prea bine, prietenii noştri cheltuiseră şi ei de sărbători… Am nevoie de un împrumut rapid, să pot chema un specialist până nu bubuim! De unde să iau bani? mă întrebam îngrozită. 

Am sunat în stânga, am sunat în dreapta… Văzând că nu găsesc nicăieri bani, mi-am luat inima în dinţi şi am apelat la singurul instalator pe care îl cunoşteam. Mi-a făcut legătura cu inginerul care ne-a dat autorizaţia ISCIR. S-a dovedit a nu fi mare lucru (asta după ce am trecut prin chinurile iadului închizând robineţi, verificând presiunea, pipăind ţevile…). Din cauza unei baterii defecte, centrala completa permanent volumul de apă pierdut. Ce am învăţat din această întâmplare? Că trebuie să schimbăm bateria de la baie, să avem permanent în casă o rezervă de bani şi, dacă nu e posibil, să urmăm sfaturile primite de la unul dintre prietenii pe care i-am sunat pentru a cere bani.

Credite pe termen scurt pentru nevoi financiare mici şi urgente!

Da, poate că nu este cea mai ieftină soluţie, însă cu siguranţă este cea mai rapidă şi mai simplă. Cum îmi rezolvam eu problema dacă nu aş fi găsit acel inginer drăguţ care să mă ghideze prin telefon, cu o răbdare de fier? De unde mă împrumutam de bani pentru a chema un specialist, la doar câteva zile după sărbătoarea de Paşti? Cu astfel de situaţii ne întâlnim toţi de-a lungul vieţii. Un credit pe termen scurt pentru nevoi mici şi urgente poate fi, la un moment dat, cea mai la îndemână rezolvare, mai ales că totul se întâmplă online. Orice persoană având peste 24 de ani, fie că este sau nu în măsură să ofere o adeverinţă de salariat, poate apela la credit pe termen scurt ferratum.ro pentru a rezolva o problemă urgentă: diverse reparaţii casnice care nu permit amânarea (centrala termică, în cazul meu), o urgenţă medicală minoră, o defecţiune la calculator sau la autoturism, facturi care au depăşit data scadentă…

Cum procedezi pentru a obţine un credit pe termen scurt pentru nevoi financiare mici şi urgente? Intri pe site-ul ferratum.ro, în primul rând. Poţi face o simulare pentru a vedea unde te încadrezi. De exemplu, la suma de 500 de lei împrumutată pentru două săptămâni vei da înapoi 609 lei. Poate părea mult la prima vedere însă, aşa cum ştim toţi, în viaţă întâlnim situaţii a căror rezolvare nu suportă amânare. Când familia sau prietenii nu te pot ajuta, e bine de ştiut că există totuşi soluţii. Ferratum poate oferi împrumuturi de până la 1290 de lei pentru maxim 45 de zile. Apreciez faptul că nu încurajează împrumuturile făcute iresponsabil, de dragul unei vacanţe mult visate sau al achiziţionării unor electrocasnice mari. Pentru ele există solutii de finanţare pe termen lung, cu rate lunare reduse.

Cât de simplu este să faci un împrumut pe termen scurt? 

Ţinând cont de faptul că nu trebuie să te deplasezi la bancă, nu eşti plimbat dintr-un birou în altul, nu ai nevoie de teancuri de acte şi adeverinţe, as spune că totul se desfăşoară extrem de simplu. Cererea poate fi trimisă chiar şi pe timpul nopţii, deciziile se iau rapid, iar rambursarea creditului poate fi făcută prin mai multe mijloace. Totul online, de acasă…

Ai avut vreodată nevoie de bani urgent? Cum ai rezolvat problema?

Mi-ar plăcea să aflu de la cititorii mei răspunsurile la aceste întrebări, căci nu pot uita spaima pe care am îndurat-o. Puteţi povesti despre situaţiile în care aţi avut nevoie de bani urgent şi nu aţi ştiut de unde să îi luaţi, dar şi să oferiţi altora sfaturi în legătură cu posibilităţile de a rezolva astfel de probleme.

Comments
 • cristina dragomir April 20, 2015 at 7:17 am

  Cu toata sinceritatea, multumesc Domnului ca am prieteni si rude la care pot cere oricand banuti cu imprumut. Asa ca, eu una, nu as face un astfel de imprumut. Insa exista multi oameni care au nevoie de bani si nu au la cine cere si, decat sa ajunga pe la camatari, mai bine asa. Macar stii de la inceput la ce sa te astepti.

  • Vienela April 20, 2015 at 11:15 am

   Exact! Nu toata lumea are prieteni si neamuri dispuse sa imparta bani. Ferice de cei care au! 🙂

 • Beatrice April 20, 2015 at 7:36 am

  Buna,
  eu am patit-o cand mi-au ridicat masina si mi-era utila o astfel de solutie. in situatia aia cred ca se merita sa dau acea dobanda pentru taxa zilnica de retinere a masinii in parcul auto e foarte mare. in rest, cred ca mi s-ar parea cam scump. ideal ar fi, totusi, sa avem prieteni care sa ne sara in ajutor la nevoi din astea, dar daca nu se poate, o astfel de solutie poate fi utila. Beatrice

  • Vienela April 20, 2015 at 11:18 am

   Buna, Beatrice! Bine ai venit!
   Prietenii nostri ne ajuta de obicei, cand avem nevoie, insa eram toti ca dupa sarbatori… 🙂
   Da, nu neg ca este cam scump. Cu toate astea, asa cum spui si tu, sunt situatii in care asta poate fi singura solutie…

 • anitzei-blog April 20, 2015 at 8:17 am

  Chiar m-ai speriat cu sărăcia alarmantă/alarmată și începusem să bojbăi prin buzunare, după creițari de ajutor. Noroc că m-a trăsnit ideea a bună: jucai teatru cu talent, disimulând; pornind de la un fapt probabil real, ai dat buzna în nevoile oamenilor, indicându-le surse de împrumuturi rapide. Păzea, că Dumnezău nu bate cu bățul, hoțomanco!

  • Vienela April 20, 2015 at 11:13 am

   Intamplare a facut sa o patesc. Tot ce am scris in legatura cu centrala chiar s-a intamplat saptamana trecuta.
   Creditele rapide chiar sunt utile in anumite situatii. Uite, avem un prieten care s-a trezit fara un ban in casa cand i-a murit mama. Ce trebuia sa faca, sa o tina in casa pana aduna bani de inmormantare?

 • vavaly April 20, 2015 at 12:08 pm

  de prea multe ori am avut nevoie de o suma de bani rapid si nu am gasit o. la un mom dat mi am amanetat un inel pe care nici nu l am mai scos si de care acum imi pare rau. da, poate fi o solutie si creditul rapid, cu conditia sa fii sigur ca poti returna rapid banii.

  • Vienela April 20, 2015 at 12:10 pm

   Da, ai pus punctul pe i. Sa imprumuti bani e usor, insa trebuie sa te asiguri ca esti capabil sa ii dai rapid inapoi. Am lasat si eu candva o pereche de cercei la amanet. 🙁

 • Ceoaca Elena Alina April 20, 2015 at 12:30 pm

  Multumesc ca mi-ai spus despre aceasta posibilitate de a obtine un credit pe termen scurt, este destul de interesant si cu siguranta voi apela la nevoie.

  • Vienela April 20, 2015 at 12:32 pm

   Mi-as dori sa nu ai nevoie, sincera sa fiu. 🙂 Dar e bine ca avem aceasta optiune, in caz ca…

 • Balaban Violeta April 20, 2015 at 3:17 pm

  Aceasta metoda da a obtine bani pe termen scurt e foarte eficienta pentru totii cei care au nevoie de banii in acel moment si nu au de unde.Multumim pentru acest articol

  • Vienela April 21, 2015 at 7:32 am

   Exact, e potrivita pentru cei care chiar nu au de unde sa imprumute bani.

 • Mihaela April 20, 2015 at 5:22 pm

  Eu apelez la cardurile de credit in caz de urgenta si pe urma la prieteni.

  • Vienela April 21, 2015 at 7:44 am

   La noi parca e un facut. Intotdeauna in preajma sarbatorilor ni se defecteaza cate ceva. Cred ca am vreo cinci povesti pe blog despre ghinionul nostru proverbial din zilele de sarbatoare. :))))

 • Panait Ionut April 21, 2015 at 5:34 am

  Foarte interesantă această idee a creditului rapid. Deşi nu am încă un loc de muncă şi nici nu am nevoie de un împrumut, văd creditul rapid ca fiind foarte util.

  • Vienela April 21, 2015 at 7:46 am

   Eu m-am straduit intotdeauna sa pastrez o rezerva de bani in casa, pentru chestii neprevazute. Nu am facut niciodata imprumuturi la banci. Cu toate astea, cand mi s-a intamplat necazul cu centrala, m-am speriat atat de tare ca m-as fi imprumutat de oriunde, numai sa nu imi sara casa in aer. :)))

 • Delia April 21, 2015 at 7:05 am

  Eu zic ca-i imposibil sa nu gasesti vreo 2-3 prieteni (adevarati, nu de fatada) care sa nu te imprumute cu cateva sute de lei (cat poate consta o reparatie la centrala?). Iar daca se impune sa schimbi centrala: asta este. Vei economisi pe viitor si o vei schimba cand ai banii. Pana atunci te descurci cumva: este primavara ,cald, iar baie cu oala cu apa incalzita pe aragaz tot am facut in copilarie! :)))

  Orice, ORICE, este mai ok decat sa apelam la camatarii acestia deghizati in IFN!

  Noi avem un card de cumparaturi, care la nevoie ne lasa sa scoatem si lichiditati. In general, am avut prietenii, acum avem economiile, fix pentru astfel de situatii.

  • Vienela April 21, 2015 at 7:15 am

   Si daca ai doar 2-3 prieteni adevarati, iar ei sunt ca si tine, cu cardul golit de sarbatori? Poate parea greu de crezut, insa nu toata lumea are zeci de prieteni full de bani care abia asteapta sa ajute. :))
   E drept, dobanda este foarte mare, dar cand nu ai alternative…

   • Delia April 22, 2015 at 3:58 pm

    O fi fost o nevoie urgenta de data asta, insa ati pierdut pe termen scurt, platind o dobanda uriasa. Poate pe viitor veti fi mai grijulii, avand un card de cumparaturi, descoperire de card sau, de ce nu, propriile economii.

    • Vienela April 26, 2015 at 6:22 pm

     Da, in teorie pare simplu, insa viata bate uneori filmul… 😉

 • Enache Alexandra April 22, 2015 at 1:50 pm

  De obicei raman in pana insa ma invart mereu si nu e necesar sa apelez la conditii extreme. Felicitari pentru articol! Ca de obicei, bine structurat si foarte bine realizat.

  • Vienela April 22, 2015 at 2:02 pm

   Multumesc frumos, Alexandra!
   Ma bucur pentru tine! Stiu cat de grea poate fi viata de student… 😉

 • Derick Giovanni June 22, 2015 at 11:04 pm

  am nevoie de un împrumut

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.