Mulți, parcă prea mulți ani au trecut de când nu am mai purtat o conversație adevărată în această limbă. Multe cuvinte și multe sensuri am rătăcit pe undeva, poate doar pentru o perioadă, poate definitiv. Cu puținul care mi-a rămas, încerc astăzi să îi aduc pe blog cuvintele, chiar dacă nu sunt de acord cu toate. Mirela spune că Parfumul credinței este o temă foarte ofertantă. Poate că în privința crezurilor mele sunt mai secretoasă, poate că nu am dispoziția necesară, cert este că îmi vine mai ușor să vă traduc (atât cât pot, cuvânt cu cuvânt aproape, pentru că îmi lipsește experiența de a transforma traducerea în poezie) din italiană cuvintele și lucrurile în care crede cântarețul meu preferat, Fabrizio Moro.

Fiecare are ceea ce merită

 

Cred în basme, în prințese,

În persoanele care rămân ele însele,

Cred în bunica mea, pentru că e din anii 30

Și e convinsă că cine fumează iarbă poate cânta.

Cred în mine însumi, chiar dacă până la 30 de ani

Nu mi s-a adeverit nici unul dintre visuri.

Cred în Biblie, cred în destin

Și în cuvinte după ce am băut vin.

Cred în tot și în nimic,

Într-un geniu și-un tâmpit,

În convingeri absurde și în mici emoții.

Cred că tu ești cel mai bun lucru din viața mea.

Cred că…

 

Fiecare are ceea ce merită.

 

Nu dați cu pietre! Atât m-am priceput… Sper că mă va ierta și Fabrizio pentru că i-am pocit melodia. :)

Simt totuşi că nu pot lăsa articolul aşa, fără pic de parfum, fără pic de poezie, fără pic de credinţă, aşa că voi dezvălui câteva din crezurile mele.

Cred

Cred că într-o zi voi lăsa această viaţă şi voi începe alta, nou-nouţă, de călător însetat de frumos.

Cred că s-au speriat rău cei care au simţit cutremurul de 5,5-5,7 grade din noaptea care abia a trecut. Ferice de mine, că dormeam buştean! M-a trezit Ionuţ, alb ca varul, după ce s-a terminat.

Cred în puterea omului de a trece peste toate câte îi vin.

Cred că mai am nevoie de o cafea bună, concentrată şi cu aromă inconfundabilă de amar. Oare mai este cineva pe aici care nu ştie cât de mult mă atrag parfumurile amărui?

Cred în puterea muzicii, a dulciurilor şi a parfumurilor de a ne schimba starea de spirit.

Cred că astăzi voi pregăti o plăcintă cu mere ionatane. Cu multe mere, că a cumpărat Mihai ieri 10 kg. Ştiţi vreun fruct mai frumos, mai dulce şi mai parfumat decât mărul ionatan?