Odată cu primul val de aer rece gândurile se îndreptă către sărbătorile de iarnă, iar cei cu adevărat prevăzători încep pregătirea cadourilor, ştiut fiind faptul că în preajma Crăciunului multe produse se scumpesc, magazinele se aglomerează, iar timpul parcă se contractă. Unii optează pentru cadouri traditionale romanesti, alţii aleg în funcţie de buget sau de preferinţele destinatarilor. Eu ştiu sigur că nu voi mai pierde vremea, aşa cum făceam în anii trecuţi, pentru a cumpăra cadouri personalizate pentru fiecare în parte, căci de multe ori inspiraţia m-a lăsat baltă când îmi era lumea mai dragă şi de multe ori am dat-o cu aplomb în bară.
Am observat în ultima perioadă că tot mai multă lume preferă să cumpere cosuri cadou Craciun 2015 încărcate cu produse de cea mai bună calitate, economisind astfel timp, energie şi bani, deoarece ele cuprind cam tot ceea ce obişnuiesc oamenii să ofere de sărbători apropiaţilor, colegilor, partenerilor de afaceri (o sticlă sau mai multe cu băutură, un panettone gustos şi aromat, diverse alte dulciuri sau produse de patiserie, eventual un borcan cu dulceaţă, dar şi multe alte surprize, toate ambalate în folie pentru cadouri, având alături decoraţiuni reprezentând spiritul Crăciunului). În plus, aceste cadouri pentru Crăciun sunt frumos aranjate în coşuri cu modele şi culori deosebit de atractive.
Am încercat această metodă şi anul trecut. Coşurile cu cadouri pentru Crăciun au avut un real succes în rândul prietenilor mei, pentru că fiecare produs în parte este atent selecţionat pentru a da o notă de eleganţă şi de abundenţă întregului cadou. Una dintre verişoarele mele mi-a mărturisit după aproape o lună că nu a folosit sticla de şampanie găsită în coşul plin de cadouri fiindcă nimeni în casa ei nu se atinge de băuturi alcoolice, dar licoarea magică a ajutat-o să îşi impresioneze colegele de serviciu imediat după sărbători, când le-a tratat cu şampanie de calitate.
O prietenă care are în casă motan mi-a spus că a fost foarte încântată de cadouri, dar că îmi mulţumeşte în primul rând pentru coşul în care au fost ele băgate. Motanul ei roşcat numai acolo doarme de atunci. Zâmbesc fericită acestor amintiri şi îmi dau seama cât adevăr conţine expresia “nimic nu se pierde, totul se transformă”. :) Până şi funda cu care este legat fiecare coş cu cadouri poate fi folosită mai târziu la altceva, asta în cazul când nu se optează pentru alte solutii de ambalat pentru cadouri. Cert este că anul 2015 aduce multe schimbări în obiceiurile românilor, iar unul dintre ele este chiar oferirea unui coş încărcat cu daruri pentru Crăciun.
E misto ideea dar cam costisitoare :-) ca intra multe chestii intr-un cos. Poate cu niste cosuri ceva mai mici :))
Da, ideea cosurilor este chiar misto si, in plus, te scapa rapid de griji. Daca te uiti cu atentie, observi ca exista cosuri pentru toate buzunarele. ;)
Ideea nu e rea, dar costurile se ridica la un astfel de cos.
E firesc sa se intample asa. Daca faci taitei pentru supa in casa, te costa cativa banuti, pretul unui ou si al unui pumn de faina. Daca te apuci sa cumperi din magazin, o punga de taitei te duce undeva la 3 lei, ca au facut altii munca in locul tau. ;)