In ziua de azi, in cautarea unor conditii de trai mai bune, tot mai multe persoane aleg sa emigreze in diverse tari, unde sa poata incepe o noua viata.

Bineinteles, pentru a putea sa se sustina din punct de vedere financiar, gasirea unui loc de munca este esentiala. Unii merg la sigur, gasind un loc de munca inca dinainte de a pleca din tara natala, pe cand altii risca si prefera ca, dupa ce ajung in tara de destinatie, sa porneasca in cautarea unui job.

Si in Romania, numarul de emigranti creste din ce in ce mai mult. Nu ne numaram printre tarile foarte bine dezvoltate, unde conditiile de trai sunt excelente, dar nici nu ne situam in coada unui astfel de clasament.

Asadar, cei ce locuiesc in tari defavorizate, unde conditiile de trai nu sunt dintre cele mai bune, aleg sa vina si sa locuiasca aici, singuri sau impreuna cu familia. Dupa ce isi gasesc o locuinta, urmatorul pas este cu siguranta cautarea unui loc de munca stabil.

Ce spune legislatia din Romania?

Cetatenii straini din spatiul UE si NON-UE au nevoie de un permis de angajare, in cazul in care doresc sa lucreze in Romania. Acest tip de aviz se elibereaza de catre Inspectoratul General pentru Emigrari si este valabil pentru un singur angajator.

In cazul in care cetateanul strain doreste sa schimbe ulterior locul de munca, va avea nevoie de un nou permis de angajare.

Contabuc – aliatul cetatenilor straini in obtinerea permisului de munca

Pentru ca procesul de obtinere a permisului de munca sa fie cu mult simplificat si mai rapid, cetatenii straini UE si NON-UE se pot adresa echipei de la Contabuc pentru a-i ajuta in acest sens.

O echipa de specialisti bine pregatiti si cu experienta in domeniu este gata sa le ofere consultanta si sa ii ajute in realizarea dosarului de acte ce se cer in acest sens. Vor afla inca de la inceput care sunt toti pasii ce trebuie facuti pentru a putea obtine permisul de angajare in tara noastra.

Specialistii de la Contabuc verifica si se asigura ca acestia detin toate actele necesare si corespunzatoare cerintelor. De asemenea, pentru nu a pierde timpul cu programarile, statul la cozi la diverse ghiseuri, tot acestia se vor ocupa si de acest aspect, depunand actele conform reglementarilor in vigoare.

Din momentul in care este depusa solicitarea de a obtine permisul de munca, cei de la Contabuc verifica in mod constant statusul acesteia si ii tin la curent pe clienti in legatura cu modificarile ce mai pot aparea. La finalul procesului, in momentul in care este obtinut permisul de munca, tot acestia sunt cei care se ocupa de ridicarea documentelor si predarea lor catre clienti.

Mai multe detalii in acest sens pot obtine cei interesati accesand site-ul oficial contabuc.ro sau prin apel telefonic, de la un consultant.