Avea in jur de doi sau trei ani nepotul meu cand a intins manuta spre aragaz, intr-o clipa de neatentie a parintilor sai. Ibricul unde fierbea apa pentru ceai s-a rasturnat si i-a cazut pe manuta, oparindu-l. S-a vindecat destul de usor si de repede, insa i-a ramas un semn urat, pe care mereu am visat de atunci sa il ascundem cu ajutorul unei operatii estetice. A ramas la stadiul de vis mult timp, caci teama de preturile unei asemenea operatii ne-a cam speriat si ne-a facut sa evitam subiectul ani la rand. Copilul a crescut, a devenit un adolescent frumos si s-a obisnuit cu semnul de pe mana. Nu ii acorda importanta, asa cum nici bunica mea nu dadea importanta degetelor strambate de artrita (sau o fi fost artroza?).

Cele care se agita suntem noi, eu si sora mea, care inca regretam acea clipa de neatentie si inca mai visam ca operatia estetica sa stearga semnul acela urat. Zilele trecute am discutat iar despre asta, caci facebook mi-a sugerat sa dau like unei pagini interesante, Clinica Zetta. Pe coperta acestei pagini am vazut ca in perioada 7 iulie – 15 septembrie 2015 consultatiile la doctor Emanuel Albu costa doar 100 de ron. Sora mea, interesata si ea de tot felul de stiri din sanatate, mi-a spus ca este un pret foarte mic pentru o consultatie, chiar daca noi nu dorim o operatie estetica pentru o afectiune cum e artrita, ci doar una care sa ascunda de pe mana copilului pielea aceea urata, incretita de lichidul fierbinte.

Daca totul va merge asa cum am planuit, urmeaza ca in aceasta vara (cat a mai ramas din ea) sa ii facem o surpriza de proportii nepotului meu si sa il scapam de vesnica intrebare pe care i-o pun toti cei care il vad pentru prima data in viata: Ce ai patit la mana? De unde si cum te-ai pricopsit cu semnul acela urat? Asta inseamna ca asteptam sa se intoarca de la mare si mergem la clinica Zetta pentru a beneficia de o consultatie ieftina si pentru a afla care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a rezolva problema. Sa ne tineti pumnii stransi! :)