Organismul uman este, încă de la naştere, o maşină perfectă, ce funcţionează optim atâta timp cât îi acordăm un minim de atenţie (ştiu, sunt şi situaţii nefericite, în care nu se întâmplă aşa), o maşină cum omul nu a reuşit încă să creeze, dar pe care încearcă să o distrugă prin poluarea aerului, a pământului, printr-o alimentaţie inadecvată, prin sedentarism, printr-un stil de viaţă dezordonat. Bine-nţeles că sunt şi situaţii în care această maşină nu este perfectă, nu funcţionează cum ar trebui, chiar dacă avem grijă de ea.

Atunci când pofteşti în mod excesiv la dulciuri, când realizezi că ai o poftă de mâncare de nestăvilit, când trăieşti într-un mediu poluat sau când ai un tranzit intestinal lent, ştii că ceva nu este în regulă, că organismul tău suferă un dezechilibru. Ce faci în asemenea situaţii? Unii aleg să meargă la medic pentru analize, alţii se tratează după ureche, iar restul nu acordă nici o importanţă acestor probleme, lăsându-le să se agraveze. Nu sunt în măsură să dau sfaturi, pentru că nu am nici un fel de pregătire în domeniu, însă am grijă ca atunci când sunt întrebată, să recomand consultarea unui specialist.

Tot ceea ce pot face pentru a veni în sprijinul persoanelor care vor să îşi schimbe stilul de viaţă şi să îşi regăsească echilibrul pierdut, este să anunţ aparitia unui serviciu ce poate fi găsit şi online, un sistem apărut de curând în România. Este vorba despre sistemul de consultanţă nutriţională oferit de specialiştii Slim Duo Forte, care, pe baza unui chestionar de evaluare a obiceiurilor alimentare şi a stilului de viaţă pot determina cauzele dezechilibrului din organism şi pot recomanda o dietă personalizată, care să repare ceea ce a fost stricat cu bună ştiinţă sau inconştient. Totul se desfăşoară pe o perioadă de doar trei luni, timp în care specialişti în nutriţie se ocupă de programul personalizat în trei etape: Detoxifiere-Slăbire-Reechilibrare, adaptate în funcţie de metabolismul fiecăruia, iar preţurile sunt foarte mici.