Cine nu a visat, macar o data in viata, sa poata locui intr-o casa din lemn, poate undeva in varf de munte, unde susura izvorul si unde plantele se dovedesc a fi mai puternice decat vremea potrivnica? Va spun cu sinceritate ca eu inca mai visez la asa ceva si uneori, cand imi ies in cale site-uri referitoare la constructii case de lemn, pot ramane ore intregi cu ochii deschisi, pierduti undeva in zare, acolo unde am impresia ca zaresc printre brazi casuta mea din lemn in care sa ma ascund cand ma supar pe lume, unde sa ma pot bucura de liniste laturi de pisicutele mele, avand intr-o mana o carte, iar in cealalta ceasca de ceai, iar la picioare, somnolent, cainele care imi este atat de drag.

Desigur, deocamdata acesta este doar un vis. Mie mi-a placut sinceritatea celor de la Litarh (puteti da clic pe cuvintele constructii case de lemn daca vreti sa aflati mai multe detalii), care nu ascund faptul ca o casa construita din lemn poate costa cu pana la 15-0% mai mult decat o casa construita din beton sau caramida, lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand va decideti sa porniti un asemenea proiect. Dar stiu deja ca orice casa de lemn, daca este corect construita, amortizeaza in timp investitia, caci poate fi mai calduroasa decat o casa de caramida sau beton, reducand astfel costurile pe care le avem cu incalzirea.

De asemenea, casele de lemn sunt mult mai rezistente la cutremure, deoarece acest material este elastic, nu rigid, cum este betonul. Si, daca am vreo teama de ceva pe lume, aceasta este de cutremure. E greu sa ramai calm cand te gandesti la fenomene pe care nu le poti controla, de aceea consider ca vor veni vremuri cand tot mai multi oameni vor opta pentru construirea caselor de lemn. Nu doar ca sunt rezistente si foarte calduroase, dar au si un aspect mult mai placut decat cele ridicate din recele beton. Mie chiar mi se intampla sa ma opresc in loc si sa pozez fatada cand imi iese in cale cate o casa construita din lemn.

Pe site-ul celor de la Litarh veti gasi o multime de informatii utile, printre care si avantajele de care se bucura cei care opteaza pentru constructii case de lemn: economii de energie, rezistenta ridicata la seisme, mediu de viata ecologic (datorita materialelor folosite, care nu fac nici un rau organismului uman) si mai ales posibilitatea de a personaliza 100% fiecare proiect in parte dupa indicatiile clientilor, cu sfaturi primite de la specialistii firmei si cu ajutorul unor softuri de proiectare de ultima generatie.

Avand 11 ani de activitate in acest domeniu si multe realizari memorabile, firma poate oferi celor interesati casa de vis care sa reziste vreme de mai multe generatii, sa reduca mult cheltuielile lunare cu incalzirea, sa ofere o mai mare siguranta in caz de cutremur si, de ce nu?, sa aduca bucuria de a locui intr-un camin adevarat, intr-o casa de lemn frumoasa, intima, deosebita. Si, daca eu nu v-am convins ca merita sa aruncati o privire pe site, poate ca va vor convinge cuvintele pe care le-am gasit acolo si pe care le redau in ghilimele:

“Executam dupa proiectele dorite de clienti sau putem proiecta noi case daca primim un “caiet de sarcini” explicit. Transformarea proiectului general de arhitectura in documentatie de executie in sistem se face in atelier specializat in astfel de lucrari, dotat cu programe pe calculator moderne si performante.”.