Skip to main content

Conflictul rămâne deschis

Alertă maximă printre pensionarii de la scara mea! Suntem în pierdere la multe capitole şi trebuie să luăm măsuri urgent, înainte de a fi prea târziu! Cineva ne trage în piept, iar noi trebuie să reparăm această situaţie ieşită din comun! Nu este cazul să facem şedinţă. Riscul de a ne trezi la adunare cu familia ce ne trage în piept este prea mare. Mai bine să ne strângem ca nişte adevăraţi conspiratori, câte 2-3 la colţ de bloc, pentru a lua măsurile care se impun.

Respectiva familie are un câine în casă! Dar nu orice câine! Îşi permit luxul şi neruşinarea de a creşte în casă o corcitură de şoricar. Dacă au bani să îl crească, trebuie să aibă bani şi pentru a plăti întreţinere pentru el. Ce ne pasă nouă că oamenii au apometre, că animăluţul nu este agresiv, nu face mizerie şi nici gălăgie? Trăieşte în acest bloc, e musai să fie trecut la întreţinere, să plătească pentru favoarea ce i se face. Ce, el nu bea apă? Nu este spălat din când în când? Nu se încălzeşte iarna? Nu coboară aceleaşi trepte ca şi noi? Dacă au fost trecuţi la întreţinere nepoţii nostri nou-născuţi, javra de ce să nu fie trecută?

Familia proprietară de corcitură de şoricar află de uneltirile vecinilor şi răbufneşte violent. Iese în fata blocului şi vociferează, ameninţă, cere explicaţii, dar nimeni nu este dispus să îl înfrunte pe tânărul care înjură. Îi ia la rând pe toţi cei care intră sau ies din scara blocului, sperând să afle cine a venit cu ideea de a băga un căţel de două kilograme la întreţinere. Cineva îşi ia inima în dinţi şi îi spune că aşa este normal, că la toate blocurile au fost băgate la întreţinere animalele de companie, deci aşa se va proceda şi la noi. Tânărul face spume la gură de nervi, neînţelegând motivul pentru care trebuie să dea bani asociaţiei de proprietari.

Conflictul de la bloc rămâne deschis. Pensionarii încă se mai adună pe la colţuri, tânărul încă îi mai înjură când îi întâlneşte, iar administratorul se pierde în calcule complicate şi adaugă ban peste ban la datoria familiei ce are în casă o corcitură de şoricar. Vienela se întreabă în sinea ei şi pe blog de ce pensionarii nu bagă la întreţinere şi papagalul vecinei de la trei, hamsterul celor de la unu şi gândacii de la subsolul blocului…

Comments
 • psi July 25, 2013 at 5:14 am

  off… ce mă enervează pe mine băgătorii de seamă!
  pe la spatele meu s-a spus adesea că mai bine aş creşte copii decât pisica pe care un vecin, mieros de altfel când ne întâlnim şi da, tot pensionar, ar strânge-o de gât.
  subiectul tău de astăzi mă înfurie teribil… 🙁

  • Vienela July 25, 2013 at 5:19 am

   La fel de tare ma infurie si pe mine, desi nu am nici un animalut in casa. Dar pensionarii astia sunt incredibil de iritanti., cu regulile lor..

   • psi July 25, 2013 at 5:24 am

    lipsă acută de ocupaţie. 🙁

    • mixy July 26, 2013 at 8:01 am

     Vreo 10 ani de zile am plătit pentru 3 kg de câine. Ne-am certat la fiecare adunătură (şedinţă). Ce-am rezolvat? Acum Blackie nu mai e, nu mai vociferăm, în schimb se ceartă alţii pentru căţeii lor…

 • Gabriela July 25, 2013 at 5:34 am

  Asta e o prostie. Nu stiu cine a inventat chestia asta.Si eu am pisica dar sa vina careva sa-mi ceara sa platesc intretinere pentru ea ca ii dau peste bot. A facut bine tanarul si trebuia sa ii ia de o aripa pe comentatori.
  Psi, cum si-a permis sa spuna asa ceva. Dar nu mai bine ar creste el niste vipere? Care e problema lui? Eu i-as fi retezat-o scurt. Nu suport obrazniciile si nici ca altii sa se amestece in viata mea privata.

  • psi July 25, 2013 at 7:05 am

   uite că şi-a permis, deşi nu în faţa mea ci pe la colţuri aşa cum le stă bine laşilor. dar a primit şi replica meritată. deşi nu sunt genul conflictual, mi-am scos gheruţele…

  • Vienela July 25, 2013 at 7:18 am

   Problema este ca asociatia de proprietari are puterea de a lua decizii, chiar daca tu nu esti de acord cu ele. Ce sa faci, sa ii dai in judecata pentru cei 20 de ron pe luna?

   • GCM July 25, 2013 at 8:45 am

    Neah, nu ii dai in judecata. Te duci frumos pana la Primarie si ceri un control pe capu’ Presedintelui de asociatie. Mai apoi te deplasezi si pana la fisc si faci o reclamatie privitoare la sumele pe care le incaseaza asociatia. E imposibil ca totul sa fie in perfecta regula.

 • amiralul July 25, 2013 at 5:37 am

  foarte tare =)) sa va fereasca domnu’ de pensionari. nu zic de toti, insa unii chiar sunt dusi cu pluta. dupa ce ca umbla cu tamaia in buzunar mai au vreme sa faca si scandal. se spune ca pe masura ce imbatranesti devii mai intelept insa am observat ca la unii este exact invers. ca si mai sus.

  • Vienela July 25, 2013 at 7:19 am

   Nu stiu daca omul poate deveni mai intelept la batranete, in cazul in care toata viata a fost n idiot.

 • nespusdemult July 25, 2013 at 5:46 am

  Somnul ratiunii naşte monştrii!
  Sunt convins că respectivii, dorm mult ziua, iar noaptea au idei!
  Aveţi medici în zona?

  • Vienela July 25, 2013 at 7:20 am

   Stau ascunsi medicii, ca se tem de complotul de la coltul blocului… :)))))

 • Sonia July 25, 2013 at 5:55 am

  Am și eu un exemplar în bloc. Nu are treabă cu animalele de companie ci cu oamenii. Cine și unde lucrează, de unde vine, cât câștigă. La 7 dimineața duce gunoiul îmbrăcat în costum. Nu e de râs, e trist. Să mă ferească Dumnezeu să ajung așa.

  • Vladimir July 25, 2013 at 6:10 am

   Asta fiindca sunteti toti niste “mafioti!” :)))))). Stiiuuuu genul! :)) Am si eu un nebun pe strada, doar ca al meu se califica cu aplomb pentru sectia de psihiatrie. Mai nou, cand are el momentul de dementa senila timpurie, cum ma vede, cum urla cat il tin plamanii (si inca-l tin): “mafia rusa!!!!! Mafioootule!!”. Desigur asta e tratament aplicat masculilor. Cand vede rusoaica urla “cuuuurvoooo!!”. Eu, fiind un suflet gentil, ii spun doar scurt sa taca ca-l dau papa la rusalka (chestie care-l face sa se retraga terorizat printre boschetii din curtea-i personala :D). Eu insa zic ca nu va muri in patul lui de batranete, pe motiv ca rusoaicele nu-s cunoscute sa aiba rabdare cu elementele care le numesc “curve”. E daunator pentru casnicie si asta e ceva profund intolerabil pentru femeile din natia mea :D. Desigur, eu astept cu speranta ca poate cheama mafiotu din localitate pentru aplicat tratamentele punitive, ca asa ma gadila pumnii… 😀

   • Vienela July 25, 2013 at 7:22 am

    Vladen, cred ca iti trebuie nervi de otel pentru a putea trai aproape de un asemenea exemplar. Este cel cu punga de gunoi, nu? :)))

  • Mihaela Dămăceanu July 25, 2013 at 6:32 am

   La fel zic şi eu, Sonia! Să ne ferească Dumnezeu să ajungem aşa. Nu cred că există blocuri unde să nu fie şi unii ca cei descrişi de Vienela, şi din aştia cum spui tu, şi oameni care nu au nicio treabă cu nimic, care strică şi fac mizerie în jur, că tot este femeie care curăţă, etc. Şedinţele acelea sunt aproape insuportabile, dar mă duc, că trebuie să avem grijă şi de cum arată blocul. Se adună câţi se adună, dar niciodată câţi ar fi nevoie ca să se voteze ceva, după care începe datul cu părerea, bătutul câmpilor şi cearta. De multe ori, îmi pare că fiecare vrea să vorbească ca să se audă, că de fapt nu spun nimic. Se ajunge la 2-3 ore pierdute, fără ca a se fi rezolvat problema. Deci, Vienela, nici cu şedinţa nu ştiu ce s-ar fi făcut, dar oricum este mai corect decât să tot complotezi pe la colţuri. Mare ţi-e grădina!

   • Vienela July 25, 2013 at 7:24 am

    Mihaela, sunt oribile acele sedinte. Se tin intotdeauna in scara, in dreptul usii mele. Toate țațele din scara se aduna si vorbesc in acelasi timp… Dar macar le-ar fi dat posibiitatea sa isi spuna si ei punctul de vedere, daca tot trebuie sa faca asa cum vrea majoritatea.

  • Vienela July 25, 2013 at 7:21 am

   Ah, avem si noi o tanti radio-sant pe scara… Si daca tragi un pârț in baie stie… :))))

 • Vladimir July 25, 2013 at 6:00 am

  Eu le-as zice ca eu as plati intretinere pentru felina, cum nu. Daaaa’….daaacaa o plaaatesc, atunci sa mi-o linga ei. Nu o mai las sa se spele singura.

  • Cuvânta July 25, 2013 at 6:08 am

   Vlade, e cea mai tare propunere pe care au auzit-o!
   Nu m se pare normal sa treci la intretinere un catel, sincer!

   • Vienela July 25, 2013 at 7:25 am

    :))))) Vladen, Vladen, ii pot sugera acelui tanar ideea ta? :))))

  • Mirela July 25, 2013 at 6:33 am

   Pot să-i spun asta vecinei de sub noi, care are impresia că cele două pisici ale noastre tropăie, asta de când erau foarte mici și aveau câte 1 kg fiecare?! Urca la noi în miez de noapte…Cu altceva n-o putem convinge să ”accepte” cele patru familii care avem pisici! :)))))

   • Vienela July 25, 2013 at 7:26 am

    A, stiu ca povesteai undeva despre vecina care este deranjata de pisicutele tale… Asta este chiar mai nebuna decat vecinii mei. :)))

 • Cronicarul July 25, 2013 at 6:08 am

  Nu sunt de acord cu tinerea unui caine intr-un apartament, pentru ca e chinuit. El are nevoie de spatiu, sa alerge, prin iarba, sa doarma in cusca. Acolo e habitatul sau. Oare acei proprietari de apartamente care detin un caine, ar putea trai in habitatul acestuia? Nu cred.

  • Vladimir July 25, 2013 at 6:15 am

   Soricarii sunt o rasa de caine care nu face fata tratamentului cu cusca. In plus, desigur, oricine are dreptul sa aiba o opinie, dar de aici la o impune cuiva sub forma de dictatura de bloc e cale lunga de tot.

   • Vienela July 25, 2013 at 7:28 am

    Nu cred ca cele mai potrivite locuinte pentru caini sunt custile… Sigur, nici apartamentele noastre inghesuite…
    Ceea ce nu inteleg eu este de ce trebuie sa platesti pentru un animal de 2 kilograme. Auzi, ca foloseste treptele blocului…

    • Adriana July 25, 2013 at 8:51 am

     Vienela, dragă. Locuiesc la casă. Am trei câini. Câinele lup, care spre norocul nostru, stă în curtea din spate, dar tot plânge pe la uşi să-l primim şi pe el în casă, şi-a sfărâmat cu dinţii cuşca până a ajuns bună de pus pe foc. Are doi ani şi jumătate de când e la noi, dar de viscol s-a adăpostit sub o terasă. De lanţ nici nu se pune problema. Ceilalţi doi au o singură preocupare de cum i-ai scos în curte: să intre înapoi în casă. Aşa că, nu văd în ce cuşti ar sta şi ei. Am locuit la bloc cu o pisică. Vecina de apartament nu a văzut pisicul un an. În clipa în care a văzut motanul la geam au început problemele închipuite. Noroc că am plecat. Acum suntem liberi, dar nu aş renunţa la animale nici pentru toţi ţăcăniţii din lume. Te pup. Subiectul ăsta m-a pus pe fugă. Şi-aşa eram grăbită! Of!

 • Adrian Manea July 25, 2013 at 6:40 am

  Se plictisesc şi ei săracii, ce să facă! Dacă nu au alte preocupări. Sunt obişnuiţi să îşi facă griji pentru comunitatea din care fac parte!
  Fetele mele au un porcuşor de Guineea. Ce să fac? Să îl dau? Dacă ajunge virusul şi la noi!

  • Vienela July 25, 2013 at 7:29 am

   Eu zic sa te oferi chiar tu sa platesti intretinerea pentru porcusor, pana cand nu le vine vecinilor ideea. Asa vei ramane in relatii bune cu ei… :))))

 • Dana Lalici July 25, 2013 at 7:43 am

  O persoana in plus la intretinere inseamna cam 50 de lei in bucuresti, deci suma nu e chiar de neglijat. Mi se pare complet nedrept. Si dadada, mai ales gandacii ar trebui trecuti la intretinere.

 • Călin July 25, 2013 at 7:58 am

  ce face tânărul ăsta e cea mai mare fraudă de care am auzit în viaţa vieţii mele!!! aş propune să fie trecuţi la întreţinere şi paraziţii nespălatului ăluia de la etajul 3 😉

 • Radu July 25, 2013 at 9:22 am

  Din pacate chiar exista o lege sau cum i-o zice ce reglementeaza acest subiect ! 🙁
  In afara de glume, persoana in cauza ar trebui sa se informeze si sa raspunda cu argumente si daca are dreptate sa depuna o plangere pentru hartuiala nefondata ! 🙂

  Dar daca ai avea drept animal de companie un tigru sau un sarpe boa (au fost cazuri) cine ar mai face scandal ???

 • javra July 25, 2013 at 1:59 pm

  Şi pe la mine prin bloc a circulat ideea asta nebună,
  dar deocamdată nu s-a pus în aplicare. Eu am două pisici.
  Dacă mi le trec ăştia la întreţinere, le bat de le rup! 🙂

 • Iuliana July 25, 2013 at 2:02 pm

  Eu ar trebui sa fac o tava mare cu prajituri, sa cumpar un brat de flori si sa bat la usa la fiecare vecin in parte care suporta de ani de zile latratul catelului meu, fara sa-mi bata niciodata obrazul. Ba se mai si joaca cu el cand ne intalnim si chiar mi l-au si gazduit cand am avut nevoie sa plec undeva.

 • Andreea D. July 25, 2013 at 2:26 pm

  Asta-i o glumă, sper. Mi se pare inadmisibil să ceri aşa ceva. Taxă pe ficus sau alte plante ornamentale nu se cere? Stai să ascund pisica :))

 • Andreea D. July 25, 2013 at 2:30 pm

  O întrebare: la asociaţie n-ar trebui să se plătească doar lumina pe scară, gunoiul, femeia de serviciu şi chestii dintr-astea, comune?

 • silavaracald July 25, 2013 at 5:49 pm

  Fix aşa sunt şi şedinţele noastre de la Asociaţia Medicilor. S-ar părea că mulţi dintre noi suntem animale de turmă. Şi nu de oricare turmă, ci de oi. N-apucă să deschidă bine gura careva de la prezidiu, că imediat sar câteva cu clonţul, să-şi spună păsul, care de cele mai multe ori e o situaţie absolut particulară, cu care nu se confruntă multă lume. Apoi vin şi alţii-altele cu situaţiile lor speciale, ăla de la prezidiu încearcă să le răspundă, dar e acoperit de vociferările gloatei, aşa încât după o oră, dacă eşti om normal, ieşi din sală.

 • Diana July 25, 2013 at 11:56 pm

  Waw incredibil … Dar adevarat !!!! Nu am auzit asa ceva !!!! Se zice ca ne pierdem memoria la o anumita virsta dar nu si mintiile….

 • adrian balan July 26, 2013 at 12:51 am

  la noi la asociatie bem o bere, ciucas la sticla. nimeni nu se cearta pana la ultima bere. :))

 • zdwub July 26, 2013 at 8:41 am

  Pai daca ar trebui bagate si animalele mici la intretinere ce ar mai iesi? La mine in apartament ar rezulta plata la intretinere pentru 8(3 persoane+5 papagali) :)) Asta daca nu pun si momentul ala la 1-2 luni cand mai scot papagalii alti pui:)) Dar radio-santul cand ramane fara subiecte de barfa si cearta isi gaseste, nu?

 • elly weiss July 27, 2013 at 2:36 pm

  Unii batrani vor sa-si condimenteze existenta 🙂 Astia au gasit problema catelului. Altii stau cu ochiul pe vizor… sau chiar deschid usile si privesc lung pe oricine trece pe holuri si noteaza tot. Bine ca nu stau la bloc.

 • […] Vienela ne povesteşte despre un conflict încă nesoluţionat apărut în blocul în care locuieşte: “Îşi permit luxul şi neruşinarea de a creşte în casă o corcitură de şoricar. Dacă au bani să îl crească, trebuie să aibă bani şi pentru a plăti întreţinere pentru el. Ce ne pasă nouă că oamenii au apometre, că animăluţul nu este agresiv, nu face mizerie şi nici gălăgie? Trăieşte în acest bloc, e musai să fie trecut la întreţinere, să plătească pentru favoarea ce i se face. Ce, el nu bea apă? Nu este spălat din când în când? Nu se încălzeşte iarna? Nu coboară aceleaşi trepte ca şi noi? Dacă au fost trecuţi la întreţinere nepoţii nostri nou-născuţi, javra de ce să nu fie trecută?”. […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.