Pana in aceasta dimineata nu auzisem despre Casele Roland McDonald, iar acum abia astept sa va povestesc despre ele si sa va invit la un concurs. Pe data de 15 octombrie se implinesc 40 de ani de la deschiderea primei case Roland McDonald, idee a fundatiei cu acelasi nume. Dupa cum stiti, copiii cu probleme grave, internati in diverse institutii spitalicesti pentru tratamente de durata, ar avea nevoie de parinti, in primul rand, pentru ca trec prin experiente traumatizante.

Fundatia Roland McDonald pune la dispozitia parintilor locuinte in care acestia sa se cazeze gratuit, pentru a putea fi alaturi de copiii bolnavi, lucru care pe mine m-a impresionat maxim cand l-am aflat. In prezent exista 322 de astfel de case, raspandite in 57 de tari ale lumii. In Romania exista doar doua case, una in Bucuresti si alta in Timisoara. La implinirea a 40 de ani de activitate, fundatia Roland McDonald a ales un simbol interesant, pe care doreste sa il promoveze, ca lumea sa afle despre toate astea si sa asocieze evenimentul cu faptele bune.

Va invit la concurs. Trebuie doar sa dati clic pe linkul de mai sus si sa lasati un comentariu. Stiu, nu pare un premiu prea mare, insa aici nu trebuie apreciata partea materiala, ci ideea in sine, faptul ca in lume exista o fundatie care s-a gandit nu doar la copiii bolnavi (fundatia sprijina, printre altele, si interventiile chirurgicale dificile pentru copiii cu malformatii faciale), ci si la suferinta si neputinta familiilor de a fi alaturi de micutii pacienti.

Pentru a participa la concurs trebuie doar sa lasati un comentariu (intrati pe link si comentati acolo) in care sa povestiti pe scurt o fapta buna pe care ati facut-o de-a lungul vietii. Concursul se incheie maine seara la ora 19. Va doresc bafta si va multumesc pentru ca alegeti sa sprijiniti faptele bune!

sosete_Ronald_McDonald