Comprese cu apă rece indicate pentru orice – tragi-comedie în câteva acte

Fata deborda de veselie și încerca să îi antreneze și pe ceilalți în joaca ei. Prin cine știe ce vrăji făcute de o zână bună, reușise să împuște un nesperat 9 la fizică, după ce făcuse o schemă a rezistențelor legate în paralel. Nu avea de gând să dezvăluie nimănui faptul că nu pricepuse mare brânză din acea schemă. Doar o desenase din memorie, fără să aibă nevoie de comprese cu apă rece de lipite pe cap.

Acum, în laboratorul de chimie fiind și încercând să facă o glumă unui coleg, dăduse de necaz. I-a tras scaunul, el s-a așezat în aer și imediat forța de gravitație l-a aruncat pe jos. S-a ridicat și, din instinct, i-a tras fetei un șut peste mâna dreaptă.

În cele cinci minute de recreație, mâna s-a transformat într-o perniță vânătă și dureroasă, pe care fata încerca să o ascundă. A fost trimisă de urgență la spital, unde un doctor bătrân și plictisit tocmai își închidea servieta, semn că programul se terminase.

Comprese cu apă rece indicate pentru orice

“Pune-ți comprese cu apă rece până diseară, că îți trece!”, a sfătuit-o bătrânul, după ce i-a aruncat doar o privire fugară.

Fata l-a crezut, că doar era director de spital, om cu experiență. Timp de două săptămâni și-a tot pus comprese biata de ea… și pentru vreo 15 ani un oscior de la încheietura mâinii i-a împins pielea, făcând-o să arate ca o ciudățenie a naturii.

Anii au trecut, moda s-a schimbat și fata, ajunsă acum femeie tânără, și-a scos la plimbare papucii noi și moi, cu breteluță între degete. Un singur defect aveau aceste încălțări: parcă erau puțin cam prea moi și se îndoiau după cum dictau degetele picioarelor. Așa s-a trezit tânăra femeie cu laba piciorului dată peste cap. Piciorul transformat în perniță vânătă și dureroasă nu mai putea fi folosit.

remedii naturiste

Medicul, tânăr de această dată, dar tot plictisit, dă verdictul fără radiografie

A trecut în vreo două săptămâni, timp în care babele din jur au sfătuit-o să își pună la picior frunze de varză, untul pământului, alifie cu gălbenele, foi de ceapă, ba una a vrut să o trimită la o vecină născută din gemeni, să o “calce” pe piciorul vătămat.

untul pamantului

Au mai trecut niște ani, femeia tânără s-a maturizat și a plecat pe afară după o pâine mai dulce. La două săptămâni după ce a ajuns acolo, a alunecat pe gresia de pe o terasă. Ca să nu-și întindă creierii prin băltoacă, femeia a ales în acea fracțiune de secundă să se rezeme în cot. Cotul s-a transformat în perniță vânătă și dureroasă. Așa durere nu mai simțise niciodată.

Imediat s-a format o punguță sub cot, care creștea văzând cu ochii. Tot atunci au apărut și frisoanele. De această dată, era destul de greu de ajuns la medic, așa că prietena ei a decis să încerce la un soi de vraci din satul vecin, fost medic de spital, eliberat cu forța din funcție pe motive nu tocmai clare.

Alt medic, alte comprese cu apă rece

Medicul, om între două vârste, întinde femeia pe un pat înalt și începe să îi pipăie cotul, să îl îndoaie, ba chiar își urcă și coboară mâinile pe toată lungimea brațului. Femeia, nelămurită încă de intențiile vraciului, nu știe dacă să stea cuminte în pat sau să îi tragă un picior în bot așa-zisului medic. Durerea din cot sporea, umflătura se mărea, transpirația rece curgea șiroaie, însă femeia nu se mai gândea la ele. Singura ei preocupare era palma transformată în pumn.

De câte ori vraciul îi îndoia mâna pentru a verifica dacă este ruptă, durerea creștea în intensitate. De câte ori îi întindea mâna, aducând-o în poziția inițială, palma femeii atingea pantalonul vraciului exact în zona intimă. Atunci uita de durere și strângea pumnul, sperând să nu mai atingă izmenele macaronarului.

Se întreba atunci și se întreabă și acum, după atâția ani, dacă vraciul s-a distrat pe seama ei sau nici nu și-a dat seama că gestul lui o punea în dificultate maximă. Drept recompensă pentru (masajul pe care i-l făcuse) răbdarea ei, femeia a fost sfătuită să își pună comprese cu apă rece, că îi va trece până seara. Pe naiba! Tot două săptămâni au trecut până când a scăpat de durere și de probleme.

Concluzia pe care a tras-o femeia, ajunsă între timp blogăriță (vezi care sunt Cele mai bune şi mai citite bloguri româneşti)? Orice problemă se rezolvă în două săptămâni, dacă pui comprese cu apă rece indicate pentru orice!

Cu siguranță îți va plăcea și Degeţelul buclucaş

Comprese cu apă rece indicate pentru orice

Comprese cu apă rece indicate pentru orice