Ești student? Ești pasionat de tehnologie? Ești creativ, ingenios? Îți place munca în echipă? Visezi să dezvolți o aplicație care să ajute societatea? Acestea sunt întrebările la care, dacă ai răspuns cu DA, poți deveni parte dintr-o echipă de studenți de 2-4 persoane, în cadrul Maratonului de programare Entrepreneurship, proiect de responsabilitate socială inițiat de Allview, împreună cu Centrul pentru Diplomație Publică, cu sprijinul Primăriei Brașov și al Universității Transilvania. 

Invitația de participare la competiție se adresează studenților din întreaga țară, care sunt așteptați să ia parte la maraton, între 28 martie 2014, ora 12 și 29 martie 2014, ora 11, în Aula Universității Transilvania din Brașov. Cele mai bune trei proiecte vor fi premiate de către un juriu de specialitate. Jurizarea va avea loc imediat după încheierea maratonului. Ceremonia de decernare a premiilor va reuni delegaţi din partea Comisiei Europene, membri ai Corpurilor Diplomatice, reprezentanţi ai mediului de afaceri, jurnalişti români şi străini.

Entrepreneurship își propune să promoveze în ţările Uniunii Europene aplicaţiile studenţilor români pasionaţi de programare. În cadrul acestui maraton, echipele de studenți vor dezvolta, timp de 24 de ore, o aplicaţie cu utilitate socială pentru device-uri care folosesc sistemul de operare Android. Toate lucrările participante vor fi donate Comisiei Europene, care va asigura promovarea proiectelor.

Se dorește descoperirea studenților cu adevărat pasionați și ambițioși, dar și scoaterea în evidență a impactului social, creativitatea și originalitatea. La eveniment va fi prezent un reprezentant Google care va susţine o prezentare despre resursele Android şi modele de aplicaţii create în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. Consider că maratonul de programare Entrepreneurship poate fi o minunată rampă de lansare pentru studenții români, pe care îi sfătuiesc să nu rateze acest eveniment.

Înscrierile se fac până în data de 18 martie 2014. Veți avea nevoie de un laptop, soft-urile necesare şi echipamente de stocare. Studenților li se va pune la dispoziție o zonă pentru relaxare, vor primi gustări și răcoritoare. Veți avea șansa de a fi promovați în Uniunea Europeană, de a intra în contact cu reprezentanţii companiilor de top IT&C și, nu în ultimul rând, de a câștiga premii importante:

Premiul 1: câte 1 smartphone Allview X1 Soul pentru fiecare membru al echipei

Premiul 2: câte 1 smartphone Allview X1 mini pentru fiecare membru al echipei

Premiul 3: câte 1 tabletă Allview Viva i8 pentru fiecare membru al echipei

Entrepreneurship face parte din România contează, un amplu proiect de responsabilitate socială iniţiat de Allview. Proiectul va consta într-o serie de acţiuni prin care urmărim dezvoltarea comunităţilor în care activăm prin susţinerea de activităţi locale şi naţionale.

Formularul de înscriere, precum și mai multe detalii despre eveniment, pot fi găsite pe www.entrepreneurshipbv.ro. 

Adresa la care sunt așteptați studenții din întreaga țară este: Aula Universităţii Transilvania, Strada Iuliu Maniu nr. 41A, Braşov.

PS: Îi voi ruga pe cei ce mă citesc să dea un share acestui articol, ca vestea să ajungă la cât mai mulți studenți, cărora să le oferim șansa de a se face remarcați.