Tortul este acea prăjitura în straturi, aspectuoasă și tare gustoasă, pe care o vrem la fiecare eveniment important. Cine își poate imagina o zi aniversară ori o mare sărbătoare fără ca tortul să troneze pe masă, rege al dulciurilor și magician ce știe să aducă zâmbete atât pe chipurile copiilor, cât și ale adulților? Desigur, preferințele în materie de torturi diferă de la om la om și cred că acest lucru e de bine. Datorită gusturilor noastre diferite apar pe piață noi și noi rețete de torturi, noi modele și noi forme, din ce în ce mai atrăgătoare. Cel mai greu lucru mi se pare a fi alegerea unui singur tort din multitudinea de torturi existente prin cofetării.

Urmăream acum câțiva ani o emisiune de la americani și nu conteneam să mă mir văzând cum cofetarii cei mai buni de pe acolo realizau, în loc de obișnuitele torturi, adevărate opere de artă, în care nici nu îți venea să bagi lingurița. Țineau cont de cerințele clienților care dădeau comenzi de torturi și se dovedeau a fi capabili să creeze orice tort, indiferent de mărime, de complexitate, de tematică. Acolo am văzut pentru prima dată în viață torturi în formă de pantof, de carte, de cățel, de mașină, de supereroi din desene animate etc. 

Priveam uluită și mă întrebam de câte sute de ani va fi nevoie pentru ca și noi, românii, să avem cofetari atât de buni încât să le putem comanda orice fel de torturi, iar ei să le poata realiza ca pe niște opere de artă. Vă puteți da seama cât de tare m-am mirat și m-am bucurat în clipa când am aflat că mă înșelam, că nu trebuie să așteptăm sute de ani și nici să mergem până peste ocean pentru a mânca un tort care să aibă forma, textura, gustul, aromele și culorile pe care le dorește fiecare dintre noi. Torturi deosebit de frumoase, cu tematici diferite, se realizează și la noi în țară.

Dacă doriți să aflați detalii despre cum puteți da comenzi torturi in Bucuresti, vă rog să dati clic pe linkul din această frază. Tot acolo, adică pe site-ul cofetictac.ro, veți vedea fotografiile unor torturi superbe, ce vă vor face să vă uitați în calendar, cu speranța că se apropie vreo sărbătoare importantă. În această perioadă a anului nici nu mai este nevoie să căutăm prea mult. Se apropie Floriile, apoi ziua de Paști, motive mai mult decât suficiente pentru a da comenzi torturi în București.

Mai greu este pentru noi, provincialii, căci nu sunt sigură că torturile pot fi comandate și în afara capitalei. Mă gândesc că nu e chiar comod de transportat la drum lung un tort sensibil, care are nevoie să rămână în poziția în care a fost lucrat, să stea la rece pentru a nu se degrada și să ajungă cu bine la destinatar. Cred totuși că este posibil, măcar pentru cei care locuiesc în apropierea capitalei, în localitățile limitrofe. Dacă nu este posibil, sunt convinsă că nu va trece mult până când se va găsi o soluție convenabilă. Până atunci, ferice de cei care pot da comenzi torturi in Bucuresti! :)