Aflam în primăvară, cu surprindere și plăcere, într-o prezentare a unui renumit designer, că tendințele în modă ale acestui an se vor axa în principal pe combinația alb-negru, care în ochii mei reprezintă suprema eleganță. Vara s-a grăbit să vină peste noi cu călduri incredibile, care te făceau să îți dorești un simplu costum de baie, care să îți lase pielea să respire și să te scape de caniculă. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut să mă îmbrac în acea perioada în negru, despre care se știe că atrage căldura soarelui.

Odată cu venirea toamnei, mi-am spus că ar fi un bun moment pentru reînnoirea garderobei. Eram cu o prietenă într-o conversație pe facebook când am aflat de colecția de haine TeX exclusiv. Ea a fost cea care m-a plimbat printre pozele de acolo și m-a rugat să mă gândesc serios la felul în care aș combina diferite haine pentru a-mi alcătui o ținută drăguță de toamnă. Să nu râdeți de mine. Mi-a spus că a observat tendința mea de a sări din sandale direct în cizme, din rochițe vaporoase direct în paltoane de iarnă, fără acea trecere elegantă prin anotimpul pe care susțin că îl iubesc.

M-am gândit la ea, la felul în care se îmbrăcă, apoi am privit spre hainele mele și mi-am spus în gând că are dreptate. Oare de când nu mă mai gândisem la felul în care se îmbracă femeile toamna? Am început ca o joacă, pipăind în gând toate hainele, punându-le în gând pe lângă mine și încercând să îmi imaginez cum mi-ar sta îmbrăcată cu ele. Nu am cumpărat nimic în acea zi, deși hainele care mi-au plăcut nu erau scumpe.

Așa m-am decis să aduc pozele pe blog, după ce am răsfoit catalogul de pe facebook cu colecția de toamnă 2013 TeX, să vă arăt cam cum mi-am imaginat că m-aș putea îmbrăca în această toamnă. Mi-aș cumpăra în primul rând cămășuța albă cu puțin negru la mâneci și la guler, pentru că poate fi purtată atât la blugi, cât și la o fustiță sau un pantalon elegant.

camasuta

De ce nu chiar la fustița neagră din imaginea următoare? Este parte din aceeași colecție, gândită pentru zilele de toamnă.

fusta neagra

Pentru că toamna aceasta se anunță mai răcoroasă decât ne-am fi așteptat acum o lună, mă gândesc la faptul că ar fi potrivit și un sacou pentru diminețile reci sau serile în care rămân până târziu prin oraș.

sacou

Cum vi se pare ținuta pregătită de mine?