S-au schimbat forme de guvernare, bani, preşedinţi, cuvinte, concepţii, vieţi. Unii le-au luat pe toate aşa cum au venit, alţii s-au revoltat. Fără folos. Schimbările sunt inevitabile. Unele ne fac bine, altele rău. E greu să anticipăm felul în care ne vor afecta. Închidem uneori ochii, sperând că aşa nu vor avea efect asupra noastră. Alteori deschidem ochii larg, convinşi că aşa nu ne va scăpa nimic. Câteodată, suntem parte din schimbare. Contribuim sau nu, schimbarea vine. Clipă de clipă, o altă schimbare…
O literă. Pare un nimic, nu-i aşa? De cele mai multe ori, chiar este un nimic. Când litera face parte din numele trecut în acte, ea poate schimba destine. Îi expirase buletinul lui Mihai. L-a schimbat, ca un cetăţean model ce se află. Au schimbat şi ei. O literă în nume. Pe buletin. Ar mai fi putut deveni moştenitor al părinţilor, dacă în actele lor era un â, iar la el, un î?
Fraze în care amestecăm cuvinte româneşti şi englezeşti. Nu avem traducere pentru unele. Le integrăm aşa cum le-am primit. Sunt şi cuvinte care sună mai bine în engleză, când sunt ascultate de urechile românilor. Sunt şi români care trăiesc cu impresia că devin mai interesanţi când îşi construiesc frazele din amestecul acestor două limbi. Sunt voci care spun că va veni ziua schimbării, ziua în care vom scrie şi vom vorbi numai în engleză. Eu am senzaţia că vom ajunge să scriem doar cuvinte englezeşti, dar redate după urechea românească.
Sunt om şi greşesc. La fel şi voi, dar nu se pune. “Cei trei care au speriat vestul” au dispărut în uitare. Cât va mai dura până când vor dispărea şi “cei trei care vor să sperie internetul”? Cu ajutorul lor nepreţuit, în ultima lună mi s-a schimbat viaţa, am devenit mai cunoscută cu: 37 de vizualizări, 6 vizualizări, 3 vizualizări. Halal! :D
Aş fi scris altceva astăzi, dacă m-aş fi schimbat de pijamale înainte de a mă aşeza la calculator?
Bun scor! Bănuiesc că te-a ridicat mult! :)
Sigur, sigur… :)
Poate că ai fi scris altceva, pentru că, în timp ce-ţi schimbai hainele, ţi-ar fi putut veni o altă idee! :))
Mie mi se întâmplă uneori. Dacă nu fac pe moment anumite lucruri, pe urmă nu le mai fac, sau le abordez în alt mod, le adaug ceva, renunţ la o parte a lor…
Greşelile funcţionarilor de stat în scrierea numelor e deja o obişnuinţă. Ştiu din familie ce caraghioslâc a putut ieşi de la înlocuirea lui K cu C. Pentru noi a însemnat timp pierdut şi nervi întinşi. Pentru fucţionar? Nici măcar “Vă rog să mă scuzaţi!”