Am găsit la Iuliana, pe blogul culinar, o rețetă care mi s-a părut interesantă. Pentru că oricum nu știam ce sa pregătesc pentru seară de mâncare, mi-am spus că sfaturile ei mi se potrivesc perfect. I-am mulțumit în gând la început, când mi-am notat rețeta, i-am mulțumit cu glas tare și la final, când eram cu burta plină. Până și mofturosul de Ionuț s-a arătat încântat de gustul preparatului, deși la început strâmbase din nas.
Eu am schimbat cantitățile, de teama că nu vor fi suficiente, am operat mici modificări și am făcut umplutura cu ceea ce aveam prin casă.
Pentru clătite:
3 ouă, 300 ml lapte, un vârf de cuțit de sare, 2 linguri ulei, făină cât să iasă un aluat ca pentru clătite.
Umplutura:
o cutie pate de ficat, 2 linguri generoase de unt, 200 g brânză telemea, 100 g măsline negre, tăiate feliuțe.
Am bătut ouă cu sare, am pus ulei, lapte și la sfârșit făina. Mi-au ieșit 6 clătite groase, foarte gustoase, pe care le-am lăsat să se răcească puțin înainte de a le umple, din cauza untului. Data viitoare voi folosi altă umplutură, una care să nu se topească. :)
Mulțumim mult, Iuli!
Ma bucur ca v-am inspirat, sa va fie de bine masa! M-ai inspirat si tu pe mine sa le umplu cu pate data viitoare. Deci suntem chit! :D
Nu stiu astea cum sunt, vorba lui Creanga, dar mie imi plac clatitele. Mai mult sa le mananc, trebuie sa recunosc. Mi-e am tarseala sa le fac, mai ales pe cele de umplut cu dulceata. Trebuie multe sa te saturi. :))