Skip to main content

Citate din cărți – Sinucidere

Sinuciderea – un gest care mă înspăimântă și mă face să mă întreb ce anume se rupe în mintea celor care aleg să nu mai iubească viața, să-i taie firul poate (prea) încâlcit. Aveam cândva un vecin, un tânăr înalt, brunet, cu păr ondulat, zâmbet de actor și inimă caldă. Toate fetele suspinau când îl vedeau, dar el nu avea ochi decât pentru una, tocmai pentru cea căreia nu îi păsa de frumusețea și bunătatea lui. Mai avea și o curea trainică, pe care nu a ezitat să o folosească atunci când a înțeles că iubirea pe care era dispus să o ofere nu avea nici o valoare. Sinuciderea lui m-a uimit și m-a îngrozit.

Citind cartea Ochiul furtunii, scrisă de Patrick White, mi-am amintit că sinuciderea poate fi de multe feluri:

“Poți să te și îneci în compasiune, dacă încerci să ajuți pe toată lumea; e și asta o formă de sinucidere.”Citatul a fost ales pentru a participa la jocul găzduit de Zina.

Trebuie să vă spun că și Bruno are o sfoară trainică, însă nu-i trece prin gând să se sinucidă cu ea. :p

12 thoughts to “Citate din cărți – Sinucidere”

 1. Un subiect extreme de delicat ai ales astazi. Din punctual meu de vedere as vrea uneori sa înteleg de ce unii oameni o fac? Asa cum stii în Olanda este legala eutanasierea si totul se desfasoara sub control medical si este apobata de o cohorta de doctori care spun ca pacientul are dureri prea mari si este terminal, dar si atunci … de ce?

 2. E un gest care pana la urma tine mult de psihologie. Mi-a fost mereu greu sa-l abordez, tinand cont ca in liceu am avut doi colegi care au comis un astfel de gest. Pentru noi a fost un soc teribil. As spune ca a fost un prim contact cu viata reala.

  O saptamana senina, draga Vienela!

  1. Am cunoscut (nu foarte bine) doi barbati care au ales sa faca acest pas, insa foarte tare m-a afectat moartea unei vecine, o fata putin mai mare de varsta decat mine. Prima data am reusit sa o salvez si sa o stabilizez, ca a venit la mine si am aflat la timp ce a facut, insa a doua oara, la o saptamana distanta, s-a incuiat in casa si gata… :(

 3. Despre sinucidere – si motivele pentru aceasta alegere (care nu intotdeauna e o alegere constienta) – se poate discuta mult. La fel si despre compasiune. :) Dupa ce-am vazut aici filmuletul cu Bruno – si altele cateva pe YT – nu-mi mai sta mintea la subiecte grave. :)
  Ehe! Bruno pare a nu prea fi in largul lui sub ochiul atent al camerei de filmat. :)
  Am vazut ceva aproape negru trecand pe-acolo! :)) Era unul dintre satelitii lui Bruno?! :)
  Noapte buna iti doresc, si zi faina! <3

  1. Din pacate, sinuciderea ii afecteaza foarte mult pe cei din preajma omului mort. Am avut o colega de serviciu careia i s-a dereglat mintea dupa ce si-a gasit, la 10 anisori, fratele spanzurat in casa. :(
   Ha, ha, Bruno are o multime de sateliti. Pacat ca nu am eu destul timp sa ii filmez, ca nu sunt mereu pe faza cand ii apuca joaca. :))

 4. un subiect greu ! greu de citit-de aflat-de discutat…
  oftez !
  când eşti trist, amărât-este de ajuns să auzi o pasăre ciripind şi acel glăscior, mititel dar atât de zglobiu, va deschide calea spre a înţelege şi a iubi viaţa, altfel ! apropierea de natură, ajută cu adevărat !

  1. Sunt de aceeasi parere.
   Si mai cred ca omul echilibrat psihic rareori ajunge sa ia asemenea decizii. In general, oamenii aleg sa se sinucida cand li se rupe o rotita, un ceva la cap. :(

Leave a Reply