Aveam vreo 20 de ani când un prieten mi-a vorbit despre reîncarnare. Nu puteam crede, însă îmi plăcea grozav ideea de a reveni în lume, indiferent sub ce formă. Singurul meu regret era că nu aș fi putut păstra mintea și amintirile din această viață. Dorind să aflu mai multe, am cumpărat și am citit cărți despre reîncarnare.

Unele dintre ele, pe lângă teoriile mai mult sau mai puțin fanteziste ale autorilor, conțineau și așa-zise mărturii ale unor oameni care își aminteau cine/ce fuseseră și ce învârtiseră în viețile anterioare. Cred că acela a fost primul pas pe care l-am făcut spre pasiunea pentru scrierile fantasy și sf. :D

“…Cum să găsești prin beznă, suspinând,

Sfericula de jasp, Frumos Pământ.
elefant.ro
Cum prin spirale mintea să-ți păstrezi.

Măsuri de luat dacă te re-ncarnezi

În chip grotesc: ce e de întreprins

Dacă descoperi că de-acum ești prins

În trup de broască tânără râioasă

Lățită pe șoseaua gălăgioasă,

Ori pui de urs sub trunchi de pin ce arde,

Ori gâză într-a unui cleric carte.”

Citatul este preluat din cartea Foc palid, scrisă de Vladimir Nabokov. Despre ea voi povesti mai multe în zilele următoare. Dacă doriți să cumpărați cărți ieftine și bune, dați clic pe imaginea de mai jos:

PS: Ca nu cumva să isc vreo confuzie, țin să specific faptul că Foc palid nu este o carte despre reîncarnare. Citatul ales de mine face parte dintr-un poem scris de un personaj al cărții.